GREVĂ în ÎNVĂȚĂMÂNT! Profesorii amenință că boicotează bacalaureatul

1323
2
GREVĂ în ÎNVĂȚĂMÂNT! Profesorii amenință că boicotează bacalaureatul - bac2016liceueleviexamen85-1496817976.jpg
Anunțul că măririle salariale promise vor fi primite abia la anul începe să inflameze spiritele, iar profesorii deja dau semne că se organizează pentru o posibilă grevă. Aceștia amenință chiar că protestele vor avea loc în perioada de desfășurare a examenului de bacalaureat.




Însă, iată că de data aceasta, măsura nu este deloc pe placul elevilor, care consider inoportun momentul ales. "Consiliul Național al Elevilor și Asociația Elevilor din Constanța dezaprobă demersul inițiat de către Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ de a organiza un protest de amploare în perioada bacalaureatului, acest lucru urmând a avea repercusiuni asupra bunei desfășurări a examenului și, implicit, periclitând calendarul prestabilit pentru admiterea în învățământul superior", sunt de părere reprezentanții elevilor.


Aceștia consideră că nu elevii trebuie să răspundă pentru carențele cu care se confruntă la nivelul dialogului dintre partenerii educaționali și reprezentanții administrației publice centrale. 


"Este regretabil faptul că Guvernul refuză să pună în aplicare promisiunile făcute în timpul campaniei cu privire la salarizarea cadrelor didactice. Am susținut și susținem nevoia acordării unei salarizări corespunzătoare pentru personalul didactic și nedidactic din învățământ, dar elevii din România nu au nicio vină că reprezentanții Guvernului refuză să acorde creșterile salariale promise. Boicotarea examenului de Bacalaureat va avea consecințe grave asupra absolvenților clasei a 12-a, care vor fi puși în imposibilitatea de a susține admiterea pentru accederea în învățământul superior. Nu este în interesul nimănui ca peste 100.000 de candidați la examenul de Bacalaureat să fie sacrificați, ca mijloc de presiune", este de părere Constantin-Alexandru MANDA, președintele Asociației Elevilor din Constanța.








Comentează știrea

alex
7 iunie 2017
.

In fiecare an profesorii zic acelasi lucru....

Dacă
8 iunie 2017
Și parcă !

Guvernul incompetent, când se apropie mișcarea sindicală de membrii guvernului, guvernul demisionează și după ce apele se liniștesc, guvernul nu mai demisionează, asta-i tacită perfidă, ca să nu spun altcumva! Ăștia ca ceilalți din urmă, de 30 de ani, așa au dus poporul cu minciuna și ei prin spatele nostru și-au văzut nestingheriți de îmbogățire și înavuțire, ajungând să fie bogați, atât de bogați, că nu le mai încape carnea în piele! Călin Popescu Anton Tăriceanu, s-a exprimat în felul următor : profesorii au vacanță 4 luni pe an și că mai cer și sporul pentru activitate grea, profesorul la clasă are pe " cap " multe probleme : verificarea cunoștințelor elevilor, predarea noilor cunoștințelor trebuie să fie atent la ce fac copii în timp ce scrie la tablă, să predea cu multă daruire și să se " coboare " la nivelul de înțelegere a fiecărui elev, folosește materiale didactice la care muncește multe ore acasă, acasă : corectează teancuri de lucrări de control și teze, face planificarea anuală și semestrială a materiei de predat, schițe plan de lecție, tabele și câtâââte și mai câte alte hârțoage, așa că munca unui profesor, nu se rezuma doar la cele câteva ore petrecute la școală, în spatele celor câteva ore de la școală, munca se continuă acasă, pe când un funcționar public, lucrează 8 ore la serviciu, dar când a ajuns acasă pune capăt activității de la serviciu, poate vorbi despre profesori doar cine nu are acasă un profesor, dar dacă în familia respectivă ambii soți sunt profesori și mai au și copii, părinți bătrâni bolnavi, cine mai face treabă în gospodărie, este ușor să vorbească cel care nu se confruntă cu astfel de situații și astfel de situații nu-s puține, sunt chiar foarte, foarte multe ?! Domnule Călin Popescu Anton Tăriceanu, este nevoie ca să vă cereți scuze și chiar iertare în fața profesorilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0802 secunde