Greaua "moștenire" a Spitalului CF Port. Se mai poate "resuscita" unitatea medicală?

2027
Greaua

Articole de la același autor

Ani de zile, Spitalul CF Port Constanța s-a "târât" de pe o zi pe alta, pentru că nu putem spune altfel. Si nici acum situația nu este mai bună. În plus, unitatea sanitară a fost plimbată de-a lungul timpului între Ministerul Transporturilor și Ministerului Sănătății, dar niciunul nu a făcut mare lucru, pentru ca bolnavii care se internează aici să beneficieze de condiții mai bune de cazare sau tratament. 


Din păcate, realitatea este tristă. Pacienții s-au descurcat, mereu, așa cum au putut, și-au cumpărat medicamente singuri, uneori și-au adus mâncare de acasă, dar toate acestea le-au făcut pentru că, înainte de toate, sănătatea este cea mai importantă, așa că au acceptat orice fel de condiții, numai pentru a-și recăpăta sănătatea. 


Iată că, de aproximativ o lună de zile, spitalul are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fost președinte a Comisiei de încadrare a persoanelor cu handicap de la nivelul DGASPC Constanța.


Noul director afirmă că are o mulțime de planuri pentru a resuscita unitatea medicală, dar, în același timp, recunoaște că se confruntă cu o mulțime de neajunsuri. "Sunt niște probleme vechi, îndelung tergiversate și nesoluționate, din toate punctele de vedere, la care se adaugă și imensa datorie din 2006, către ANAF. Din păcate, între timp, reeșalonarea plăților nu s-a putut respecta, pentru că sursele de finanțare sunt limitate și restrictive. Totuși, anul acesta, sperăm la o rectificare de buget. Între timp, încercăm să găsim soluții de finanțare și susținere, contracte, activități noi, relansarea unor activități. Este vorba de toată sfera de activități pe care o desfășura, cu ceva timp în urmă, Policlinica CF Port. Aici, se făceau, în urmă cu câțiva ani, siguranța navigației și a circulației, care, din 2013 au fost deferite și către unități medicale private. La acestea, se adaugă și serviciile de Medicina Muncii, servicii pe care ne-am propus să le relansăm. În ceea ce privește clădirile, ne dorim foarte mult să ne reînnoim baza materială, dar ne descurcăm foarte greu, din cauza bugetului redus. Tocmai de aceea, vrem să atragem și fonduri din surse externe, pe lângă cele proprii, așa că am o «moștenire» grea de dus mai departe", a declarat pentru "Cuget Liber", directorul Iuliana Botezatu. 


Dr. Botezatu a admis că cele trei clădiri ale Spitalului CF Port sunt vechi și au mai fost obiectul unor renovări, reabilitări, dar acestea nu au fost făcute niciodată realizate în mod substanțial. În acest sens, este nevoie de fonduri pentru reabilitarea imobilelor, dar mai ales a ambulatoriului de specialitate, policlinica nesuportând din anul 1976 niciun fel de lucrări capitale de întreținere, modernizare, reabilitare ori amenajare. 


"Este nevoie de lucrări și la obiectivele din port, mai ales pentru procesele de izolație, pentru infiltrații și tot ce înseamnă activitățile curente, ce trebuie modernizate. Pentru investiții, anul trecut nu am primit bani deloc, dar în 2019 am primit și vom face tot ce putem. În plus, avem o problemă și cu normativele de personal. La acest moment, avem un deficit de 50% de medici, asistente, infirmiere, pentru că mulți au ieșit la pensie", a completat managerul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3433 secunde