Ghiozdane şi rechizite pentru copiii din cartierul social „Henri Coandă”

240
Ghiozdane şi rechizite pentru copiii din cartierul social „Henri Coandă” - ghiozdanesirechizite-1614887807.jpg

Articole de la același autor

158 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Dimitrie Știubei”, din clasele primare şi gimnaziale, care beneficiază de sprijin pentru prevenirea abandonului școlar și pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie, au primit rechizite gratuite, în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, cod MySMIS: 114654, și este derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal”.

Copiii de grădiniță au primit ghiozdane conținând creioane colorate, acuarele, pensule, blocuri de desen și plastilină. Celor de la ciclul primar li s-au oferit în plus, excluzând plastilina, caiete, penare, stilouri, creioane, radiere și ascuțitoare, iar cei de la gimnaziu au mai primit și o trusă de geometrie.

Mai mult decât atât, în cadrul proiectului, preșcolarii participă săptămânal la ședințe cu un psihopedagog școlar, care va încerca să le stimuleze sensibilitatea estetică, dezvoltarea emoțională, dezvoltarea personală, gândirea creativă și intuiția, iar elevii de la clasele primare și cei de la gimnaziu vor fi ajutați să-și facă temele. Toţi copiii incluşi în program și care merg în această perioadă la școală primesc şi mese calde până la finalul proiectului.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție delimitată de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan. În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Proiectul are valoare totală de aproape 12 milioane lei, din care peste 10 milioane reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.66 secunde