Ghid de drumeție pentru persoanele cu dizabilități și familiile cu copii în cărucior

338
Familiile iubitoare de munte pot merge în drumeții și cu copiii mici, în cărucior. Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) România a lansat ghidul montan "Drumeție montană în familie - trasee accesibile și persoanelor cu dizabilități". Scris de Marian Anghel, președintele Societății Ghizilor și Liderilor Montani, ghidul a fost realizat în cadrul proiectului "Natura fără bariere", cu susținerea Fundației Orange.

Ghidul se adresează familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități și este unic în publicațiile de profil din România, atât prin tema abordată, cât și prin modalitatea de prezentare a informațiilor. Acest ghid răspunde nevoii de informații centralizate privind potențialul natural din zona Brașov și include descrierea în limba română și engleză a aproape 60 de trasee din șase masive montane din jurul Brașovului (masivele Postăvaru, Piatra Mare, Piatra Craiului - partea nordică, Bucegi - partea nordică, Ciucaș - parțial partea nordică și Baiului - zona prahoveană. Atât traseele pentru copii, cât și cele pentru persoane cu dizabilități sunt clasificate în funcție de gradul de dificultate, fiind însoțite de fotografii și descrieri explicative, alături de numeroase informații privind mersul pe munte în general.

Ghidul este un instrument util și pentru educatori, profesori, asociații, ONG-uri implicate în sfera educațională sau oricare alte persoane ce doresc să petreacă timp activ în natură sau să facă drumeții în munții din zona Brașovului. Cu ajutorul informațiilor din acest ghid, adulții pot alege singuri traseele potrivite pentru copiii lor, în funcție de vârstă, echipament și experiență, își pot evalua planurile proprii și pot realiza altele noi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4845 secunde