Gerul năprasnic face încă două victime. Până acum opt persoane și-au pierdut viața

Marţi, 31 Ianuarie 2012, 13:17
480
Încă două persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore, astfel că numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger a ajuns la opt, iar 275 de persoane fără adăpost au fost transportate de către Ambulanțe și SMURD la unități sanitare și în centre sociale.

În ultimele 24 de ore, 275 de persoane au ajuns în centre sociale, la nivel național, înregistrându-se două decese în județele Hunedoara și Galați, informează Ministerul Sănătății.

Astfel, numărul deceselor din cauza hitopermiei severe înregistrate de la avertizarea Cod galben de ger emisă de meteorologi și până în prezent se ridică la opt.

Specialiștii Ministerului Sănătății reamintesc populației ca în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.

Cei care sunt obligați să stea mult în ger trebuie să se îmbrace bine și să aibă mănuși, căciulă și fular pentru a proteja zonele sensibile ale corpului. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și locurile aglomerate

De asemenea, este recomandat să se evite consumul băuturilor alcoolice. În această perioadă trebuie să se acorde o atenție specială copiilor. Ei nu vor fi lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate și nu vor fi trasportați pe distanțe lungi dacă mașina nu are sistemul de încălzire corespunzător.

Medicii atrag atenția și asupra încălzirii locuințelor și recomandă evitarea improvizațiilor care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.338 secunde