"GAZELE VOR FI MAI SCUMPE LA IARNĂ"

161

Articole recomandate

Gazele naturale vor fi mai scumpe iarna viitoare, deoarece cotațiile petroliere s-au majorat foarte mult în ultima perioadă, a declarat, luni, Vasile Ciolpan, directorul departamentului de comercializare energie din cadrul Romgaz, informează Agerpres.


"Așa cum se văd cotațiile petroliere astăzi, și gazul va fi mai scump la iarnă. Structura gazelor pe care le vom utiliza la iarnă este formată din gazele din producția curentă, plus gazele din depozite, plus importuri pentru vârfurile de consum, import care a existat în fiecare iarnă în funcție de temperaturi și de cerere", a spus Ciolpan, în cadrul unei conferințe pe teme de energie, organizată de revista Capital.


El a arătat că programul de stocare a gazelor în depozitele subterane se desfășoară în grafic, iar în următoarele trei luni va fi îndeplinită obligația privind cantitatea care va fi înmagazinată.


"Dar simpla realizare a obligației de înmagazinare s-ar putea să nu fie suficientă pentru vârfurile de consum care apar în fiecare iarnă, mai este necesară și o cantitate care tradițional se achiziționează din import", a susținut oficialul Romgaz.


Potrivit acestuia, Romgaz deține depozite cu o capacitate de 3 miliarde de metri cubi de gaze, din care se utilizează 2,2 - 2,4 miliarde, în funcție de prognozele de consum pentru iarnă.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2329 secunde