Gata cu cozile de la ghișeele din gări pentru elevi şi studenţi. Noua procedură de cumpărare a biletelor

569
Gata cu cozile de la ghișeele din gări pentru elevi şi studenţi. Noua procedură de cumpărare a biletelor - 1-1602828846.jpg

Articole recomandate

Studenții și elevii au scăpat de cozile de la ghișeele din gări. Ei vor putea să-și cumpere biletele de tren, cu titlu gratuit, online și prin automate de vânzare. Guvernul a aprobat implementarea acestei proceduri, în contextul pandemiei de coronavirus. Studenții așteptau măsura de aproape trei ani, potrivit Digi24. 


Ministerul Transportului, CFR Călători și trei organizații studențești au făcut toate demersurile necesare pentru ca guvernul să aprobe modificarea și completarea normelor în ceea ce privește transportul elevilor.


După ce procedura va fi implementată, studenții vor putea să își creeze profilul de utilizator fie online, fie la casa de bilete. De această facilitate vor putea beneficia și elevii, numai că ei își pot face profilul de utilizator doar la casele de bilete.


Confirmarea, respectiv verificarea si validarea datelor care atestă calitatea de elev sau student si dreptul de gratuitate la transport se va efectua o singură dată, pentru fiecare an școlar, respectiv universitar.


Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România așteaptă detalii clare despre modalitatea prin care se va putea circula de acum înainte. Până la data de 31 octombrie încă poate fi folosită vechea procedură, pentru a obține gratuitatea la transport.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5938 secunde