"Gânditorul" și Lacul de cretă. Ce pot vizita turiștii la Murfatlar și Cernavodă

1494
Litoralul nu este singura atracție turistică din județul Constanța. Cel puțin asta vor reprezentanții Asociației Litoral - Delta Dunării (ALDD) să-i convingă pe agenții de turism care vând sejururi în zonă. Pentru a vedea cu ochii lor acest lucru, ALDD a organizat, ieri, o vizită de documentare la Murfatlar și Cernavodă, unde există atracții unice în lume.

În Cernavodă, agenții de turism au vizitat Muzeul Axiopolis, Biserica "Sf. Apostol Andrei" și podul "Anghel Saligny". De asemenea, au avut ocazia să vadă Dealul Sofia, "Gânditorul" și Perechea sa, statuete cu o vechime de 5.500 - 6.000 de ani. Acestea sunt considerate capodopere ale artei primitive universale. În anul 2000, "Gânditorul" a fost desemnată de către o comisie internațională ca fiind "Unul dintre cele 10 artefacte ale culturii pământene care ar trebui să ne reprezinte planeta". 


v v v


Infotripul a continuat în orașul Murfatlar, care adăpostește câteva atracții unice spectaculoase, precum Lacul de cretă, un loc de poveste, care la prima vedere pare ireal. 


A fost vizitat și Monumentul de la Straja, aflat la nouă kilometri de Murfatlar, înalt de 38 metri, cu tot cu soclu însumând 50 de metri înălțime, fiind pe locul al doilea în lume, după Statuia Libertății. 


Vizita de documentare a inclus și o degustare de vinuri la Domeniul Vlădoi din satul Siminoc, înființat în anul 1995 și modernizat la sfârșitul anului 2009 printr-un proiect FEADR. Crama are o capacitate de procesare de 200 tone de struguri și o capacitate de stocare de 80.000 litri. 


v v v


"Consider că acest infotrip a fost un succes și, ținând cont de scopul declarat al asociației, de a promova atracțiile turistice din județele Constanța și Tulcea, ne anunțăm intenția de a mai organiza asemenea acțiuni și în primăvara anului viitor, cu sprijinul și în beneficiul membrilor noștri. Ne bucurăm că am avut alături de noi agenții de turism din Constanța, care pot promova și introduce în ofertele lor obiectivele vizitate", a declarat Mariana Gorbănescu, secretarul general al ALDD. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5777 secunde