Video GALERIE FOTO-VIDEO / Tornadă uriașă la Drajna: autocar cu 40 de oameni la bord, răsturnat de vijelie. Plan roșu de intervenție

31510

Articole de la același autor

Fenonem meteo extrem de periculos în județul Călărași. Un vârtej uriaș, care seamănă cu o tornadă, a fost filmat marți după-amiază în localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost răsturnat de vijelie, opt oameni fiind răniți. Inspcetoratul pentru Situații de Urgență Călărași a activat Planul roșu de intervenție. 


"ISU Călărași a activat Planul roșu de intervenție, la fața locului fiind mobilizate mai multe echipaje de intervenției. 6 echipaje sunt la ISU Călărași, 3 de la ISU Ialomița, dar a fost mobilizat și un echipaj de descarcerare", a precizat plt.adj,Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călărași. Potrivit lui Ovidiu Tătăranu, la această oră mai multe echipaje se îndreaptă spre locul accidentului. 


Ce spune Administrația Naționala de Meteorologie: 


Meteorologii spun că tornada care s-a format la Drajna, în județul Călărași, este un fenomen meteorologic destul de rar și că urmează să stabilească exact ce intensitate a avut. Aceștia avertizează însă că, deși tornada s-a disipat, în zonă încă există riscul formării unor rafale de vânt.   "Probabil că s-a și disipat. Au fost condiții atmosferice propice pentru formarea acestei tornade. Din ce am văzut și noi pe radar, s-a format un ciclon. Sunt două tipuri de tornade, unele care se formează din super celulă și care pot avea o intensitate între F1 și F5. În cazul acestui fenomen meteorologic, va trebui să măsurăm, în funcție de ce pagube au fost în zonă, pentru a vedea intensitatea tornadei și pentru a spune despre ce a fost vorba, exact, acolo", a declarat, pentru "Adevărul", meteorologul de serviciu.    Potrivit acestuia, în zonă încă sunt pericole. "Poate cădea grindină, nu e exclus să mai apară rafale de vânt. Comparativ cu alte regiuni, astfel de fenomene la noi se formează destul de rar", a completat specialistul.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8614 secunde