Video Galerie FOTO-VIDEO / Ciorbe vechi și carne tocată EXPIRATĂ DE UN AN, în cârciumile de pe litoral

3388

Articole de la același autor

Verificările efectuate de comisarii Protecției Consumatorilor în minivacanța de Rusalii au scos la iveală faptul că, deși cârciumarii au fost consiliați și îndrumați anterior cum să asigure preparate care să nu le pună sănătatea în pericol consumatorilor, aceștia aleg să ignore legea și fac tot cum știu ei, pentru un profit cât mai mare.




Astfel, în Eforie Nord, au fost depistate mai multe terase, restaurante și șaormerii, unde preparatele neconsumate erau consumate mai multe zile, spre a fi servite ulterior clienților, unde era folosită carne tocată congelată și expirată de un an de zile, dar și metode incorecte de gătire, care nu respectă regulile minime de igienă. Restaurantul Eficient a fost închis temporar pentru remedierea deficiențelor și a fost amendat cu suma de 10.000 de lei. De asemenea, au fost distruse peste 42 de kilograme de ciorbe și materii prime vechi. Măsura opririi temporare a activității de prestări servicii a fost dispusă și la terasa Rubi, unde a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei și au fost distruse 14.85 kg de preparate neconforme, fiind depistate și proceduri și produse cu potențial periculos. Șaormeria Shaormania a fost la rândul ei închisă temporar și a primit o amendă de 5.000 de lei pentru proceduri și produse cu potențial periculos. Un fast-food care comercializa produse din pește a primit aceeași interdicție temporar de a presta servicii și o amendă de 10.000 de lei.




"În total, opt unități au primit măsura opririi temporare a activității, au fost retrase și distruse peste 100 kg de produse neconforme și aplicate amenzi în valoare de 70.000 lei. Din păcate, unele din unitățile respective au fost controlate și anul trecut și au beneficiat de consiliere și îndrumare din partea comisarilor. Unii chiar au primit sancțiuni similare, dar nu au înțeles nimic din îndrumare", explică comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4359 secunde