Galerie foto. O mizerie de nedescris! Constanța, sufocată de gunoaie

1940
9

Articole de la același autor

Constanța este sufocată de mai bine de o lună de zile. Mii de turiști se perindă zilnic prin oraș, pe lângă miile de locuitori permanenți. Dincolo de haosul din intersecții, aglomerația din magazine, imaginile dezastrului le vedem zilnic în jurul nostru. Peste tot sunt gunoaie, coșurile dau pe afară, trotuarele sunt pline de hârtii, sticle goale și punguțe de alimente.

Ieri, aproape de miezul zilei, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, coșurile de gunoaie dintre intersecția de la ICIL și intersecția de la Casa de Cultură erau pline ochi. În unele locuri, deșeurile ajunseseră deja pe trotuar, în mormane ce degajau mirosuri pestilențiale. Peisajul și așa destul de încărcat al orașului părea desprins dintr-un ghetou din lumea a treia.

"Unii oameni sunt chiar needucați. Aruncă gunoaiele unde le vine la mână. Dar, atunci când coșurile sunt pline și nu mai ai unde să pui, nici măcar un șervețel, nu mai este vorba despre educație. Este vorba despre nepăsarea sau indolența celor care sunt plătiți să le strângă. Nu este posibil așa ceva, într-un oraș unde plătim cea mai mare taxă de salubritate din țară!", ne-a spus, indignată, Maria Pop, o constănțeancă din zonă.

Nemulțumiri sunt și în ce privește stațiunea Mamaia, acolo unde, la căderea serii, toate aleile sunt pline de saci cu deșeuri. Le vezi la marginea plajei, le vezi pe promenadă, peste tot, grămezi de gunoaie urât mirositoare. Le-au văzut și turiștii, care s-au plâns că, seara, trebuie să se plimbe printre gunoaie.

"Ar trebui să se găsească o altă soluție pentru depozitarea gunoaielor la sfârșitul zilei până dimineața, când vin mașinile să le ridice. Nu mi se pare potrivit ca ele să fie înșirate de-a lungul falezei. Dau un aspect neplăcut și este deranjant pentru cei care ies la o plimbare, sub briza nopții", ne-a declarat Ionela Sire, din București.

v v v

Potrivit reprezentanților companiei de salubrizare, pe timpul verii, deșeurile sunt ridicate zilnic. 

Comentează știrea

naekst
13 august 2015
Gunoaiele Constantei

Asa cum "tonul face muzica", tot asa si "constanteanul face imaginea orasului sau"

Sindbad
13 august 2015
Ne invartim in jurul cozii...

Prea multi tigani, tarani de oras si cocalari. Luati in brate de primarie. ca urmare a gradului redus de educatie si usurinta in prosteala, ei reprezinta majoritatea constantenilor acum. O parte din cei educati au plecat deja, urmeaza altii, sictiriti de lipsa perspectivelor din C-ta. Poate Polarisul lui Martin sa ridice gunoiul de 3 ori/zi, degeaba, daca bizonul bea cafeaua/berea in strada si arunca paharul/sticla imediat ce a terminat. Multe cosuri de pe stalpi sunt distruse, dar prostimea lasa pungile cu gunoi langa stalpi. Jenant, dar ce sa ceri prostimii ? Unde sunt amenzile cu care se laudau acum cateva luni ca le vor aplica celor ce arunca gunoiul aiurea? Le e frica ca-si pierd votantul majoritar??

un cititor
13 august 2015
Pasajul pietonal din dreptul magazinului Tomis a ajuns wc public improvizat!

Adaug la cele relatate in articol, mizeria si mirosul pestilential din pasajul pietonal din dreptul Tomis Mall, unde cetatenii au transformat locul in WC public! Ce parere si-au facut turistii care au trecut pe acolo, nu vreau sa ma gandesc, dar e lesne de inteles!

constantean
13 august 2015
mizerabil

Constanța cel mai mizerabil oraș,orașul țiganilor,"șmecheri",etc.grătare în spatele blocului,nu poți lăsa geamurile deschise de fumul lor si mirosuri,pe Dionisie cel mic,un oraș necivilizat.Poate edilii noștri vor lua exemplu de la Brașov,Cluj,Iași,Timișoara,Sibiu,Piatra Neamt,etc.

luk
13 august 2015
Extraordinar

Aceasta situatie exista de ani de zile dar onorar cotidianul Cuget Liber abia acum are curajul s-o expună in paginile sale !De ce nu ati facut acest lucru in timpul mandatului lui Mazăre? Sunteti niste nesimtiti pt ca acesti datoria sa arătări aceste lucruri si multe altele dar preferati sa pupati în administratia in cur ca de erau alte intereseaza!

Daniela
13 august 2015
Cautam colaboratori

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info" la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate.In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

cta
13 august 2015
Ne plangem

Ne plangem in continuu dar nici unul nu face nimic. Realitatea e ca meltenii aia care arunca pe jos (si merita trasi de urechi) sunt tot aia care au ales sa-si cheltuie putinii bani economisiti la tine in oras si nu in alta parte. Daca n-ar mai veni nici astia am duce-o mult mai rau. Asa ca eu zic sa fim putini mai ingaduitori cu ei (nu merita, stiu) si in loc sa ne plangem am putea sa punem mana sa ajutam si noi un pic. De ce nu strangi tu gunoiul din fata casei ? Pai daca stam dupa alde Polaris si primarie o sa murim ingropati in gunoaie. Mai multa actiune si mai putine vorbe, asta ar fi ideea. Ziceam si eu...

Cristi
13 august 2015
Rusine

Rusine, Constanta! Polaris sunt niste incapabili. Nu ma interesează ce gunoi ridica ei o data pe zi. Sa ridice de doua ori de acum încolo!

pularis
13 august 2015
gonoi

dar de ce tre sa fie firma particulara si nu de stat ....pularisul asta e ca un fel de kk maka ....ne kkm pe noi ca suntem baieti de litoral dar suntem prosti de bubuim ..asa ne trebuie

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Aprilie 2013
Stire din Social : Ghetoul de lângă ghetou!
Luni, 20 Iulie 2015
Stire din Economie : Afaceri printre gunoaie
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.288 secunde