GALERIE FOTO. Imagini inedite cu lucrările de reabilitare a Podului Cernavodă

Vineri, 16 Aprilie 2021, 17:19
544
Lucrările de reabilitare a Podului Cernavodă sunt în plină desfăşurare. Echipele companiei care efectuează reparaţiile lucrează atât pe carosabil, cât şi sub pod, la structura acestuia. Deja suprafaţa de rulare a fost curăţată şi se niveleaază, pentru viitorul asfalt.

Valoarea contractului este de 66.847.689,39 de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, iar garanția, de 60 de luni. În timpul sezonului estival se vor executa lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Andreea PERHAIŢĂ

Sursa foto: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa

Pagina a fost generata in 0.2001 secunde