GALERIE FOTO. Cum va arăta bulevardul Alexandru Lăpuşneanu după reabilitare

7548

Articole de la același autor

Autorităţile locale au semnat astăzi contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între GARA CFR şi staţiunea Mamaia”.
Semnarea contractului prin care vor fi demarate lucrările are loc la un an de când a fost parafat contractul de finanțare dintre autoritatea locală și Agenția pentru Dezvoltare Regională SUD-EST a unui proiect care vizează reabilitarea tronsonului dintre Gară și stațiunea Mamaia (b-dul 1 Decembrie 1918 și b-dul Alexandru Lăpușneanu), un proiect care se pliază pe nevoile actuale de mobilitate din Constanța. 
Proiectul presupune execuția următoarelor lucrări: 
- modernizarea și resistematizarea spațiului rutier existent (introducere benzi dedicate transportului public, amenajare piste pentru biciclete, reabilitare stații pentru transportul public, reamenajare trotuare etc.);
- amenajări peisagere (spații verzi și plantare copaci);
- instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare;
- dotări și mobilier urban inteligent;
- infrastructură de comunicații.


Mai exact, vorbim despre 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.


Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5228 secunde