Galerie FOTO. Cum s-a transformat plaja dintre Eforie Nord și Sud, în ultimii ani

7762
5

Articole recomandate

Cordonul de plajă dintre Eforie Nord și Sud este preferat, în ultimii ani, mai mult de constănțenii care fug din aglomerația orașului

sau a stațiunii Mamaia, în căutare de nisip fin, apă curată și, mai ales, liniște. Printre ei, mai apar și turiști dornici de o vacanță calmă.

Profitând de această tendință, pentru prima oară în ultimii ani, sectoarele de plajă scoase la licitație de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral au fost închiriate pe aproape toată lungimea cordonului dintre stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. Încet - încet, au fost ridicate beach-bar-uri, au fost montate umbreluțe și s-au așezat șezlongurile. În peisaj au apărut și palmieri și alte plante exotice, baldachine și corturi elegante. Din fericire, toate au fost aranjate destul de aerisit, astfel încât cei care vor să își pună prosoapele direct pe nisip să aibă loc suficient.

Plaja La Hamace s-a mutat lângă faimoasa plajă de nudiști din imediata apropiere de Eforie Nord, apoi este o plajă a unui complex rezidențial, lângă care a răsărit, în această vară, plaja Boeme. Urmează plaja Rainbow Beach, inaugurată încă de anul trecut, vestita plajă Azur, cea mai veche locație amenajată din zonă, și alte două plaje noi - nouțe, spre Tabăra pentru copii.

Turiștii au la dispoziție numeroase locuri de parcare atât cu plată, cât și fără plată, locuri de joacă pentru copii, dușuri amenajate, dar și terase unde se pot răcori la o limonadă rece sau pot mânca un borș de pește.

"Este interesant cum a evoluat această coastă a litoralului Mării Negre. Venim aici de ani buni, deși locuim în Constanța. Este curat, plăcut, nisipul este fin și rareori vezi aici alge. Este bine că s-au găsit oameni care vor să investească în aceste plaje, dar fără să le invadeze de șezlonguri și umbrele. Trebuie să rămână aceeași liniște și aceeași plajă aerisită", ne-a spus un constănțean venit la plajă încă de la primele ore ale dimineții.

Liniște și prețuri decente

Dincolo de aglomerația celorlalte stațiuni, din nord sau din sud, turiștii, dar și constănțenii găsesc aici și personal primitor și amabil, dar, mai ales, prețuri decente. Un șezlong este între 15 și 20 lei pe zi, iar băuturile răcoritoare, berea sau chiar cocktail-urile au prețuri pentru toate buzunarele.

"Este foarte plăcută plaja de aici. Este prima dată când venim. Noi suntem cazați în Eforie Sud și venim la plajă în această zonă. Este liniște, nu este aglomerație, nu este forfota din alte părinți, iar pentru noi este mai ușor să ne supraveghem copiii", ne-a povestit, entuziasmat, un turist din Timișoara. 

Comentează știrea

Vasile
7 iulie 2014
Bataie de joc

Un articol scris la comanda nemernicilor care au autorizat sau chair cei care au si construit ditamai blocurile pe plaja si au lasat cativa metri pana la apa marii. ."Incet incet" ... plaja este inghitita de constructii..." este placuta plaja aici"... "dincolo de aglomeratia altor statiuni".. "este bine ca s-au gasit oameni (!!?) sa investeasca in aceste plaje".."din fericire destul de aerisit".... o culegere de minciuni sfruntate redactate pentru linistea penalilor care au autoirizat constructii in locuri nepermise de lege.

sindbad
7 iulie 2014
Daca e ordin, cu placere...

Bvo. In ton cu ordinele de sus.Ca si in Cta, aia au avut terenul mostenit de la Avraam si Moise... Tot la fel si despre mitingul de sambata anti-mazare. Lipsa, sub tacere. Tot de sus. Impartial, prin omisiune, deoarece corb la corb nu-si scoate ochii.

Turist
7 iulie 2014
dezinformare

Cine naiba a scris articolul asta? Tot in ziarul de azi se vorbeste despre ruinele din Eforie si brusc, avem de-a face cu o superba plaja!??? Plaja arata ca naiba, nu exista parcari, ba chiar acolitii lui Brailoiu vin si iti iau bani pe parcarea in boscheti ( ca in alta parte nu ai unde sa parchezi). Un sezlong 20 lei pe zi este ieftin? A, probabil comparative cu plajele din Cannes si Nisa !

cetatean
7 iulie 2014
Ceva mai rau si mai ofensator nici nu se putea

Ceea ce numiti plaja La Hamace reprezinta tilharia unui borît care a umplut o mare parte din Solarul Maritim cu paturi mizerabile de lemn care ar putea fi folosite pe front intr-un spital de campanie dar in nici un ca nu pe o plaja. Acest borit a trintit acolo o cocina in care urla muzica si de care ti-a frica sa te apropii pentru ca risti sa te umplii de paduchi. Acest Solar Maritim este unic la noi, apartine de Ministerul Sanatatii si oamenii vin acolo pt. tratament, nu ca sa fie tilhariti de un borît care le cere 15 lei pe un pat plus alti bani daca vrei umbrela. Abuzul pe care l-au facut cei de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea in frunte cu un hoț binecunoscut, George Papari (numai cind te uiti la fata lui iti vine sa-i dai pumni), este revoltator dincolo de orice limita.

coloana cincea
7 iulie 2014
nemernicie

am lucrat mai multi ani in eforie cu foarte multi ani in urma,ce vad acum mi se pare o nemernicie fara margini,cum nemernicie se cheama si articolul de mai sus.RUSINE!

Răspuns la: Ceva mai rau si mai ofensator nici nu se putea
Adăugat de : cetatean, 7 iulie 2014
Ceea ce numiti plaja La Hamace reprezinta tilharia unui borît care a umplut o mare parte din Solarul Maritim cu paturi mizerabile de lemn care ar...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8865 secunde