GALERIE FOTO / Casa Soarelui, preluată de Consiliul Județean. Va deveni Compartiment de Îngrijiri Paliative al Spitalului Județean

693

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța a preluat oficial Casa Soarelui. Astăzi a fost semnat între Direcția de Sănătate Publică Constanța și Consiliul Județean Constanța, protocolul de predare primire al imobilului în care a funcționat Casa Soarelui. Astfel, imobilul situat pe strada Piatra Craiului nr. 4, intră oficial în proprietatea publică a județului Constanța.


Reamintim că în ședința de guvern din data de 7 iunie 2018, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale imobilului aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al Județului Constanța. Conform Hotărârii de Guvern, imobilul se va utiliza pentru înființarea Compartimentului de Îngrijiri Paliative în cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța. 


"Mă bucur că astăzi, prin semnarea acestui protocol se concretizează eforturile de a reda centrul de îngrijiri paliative celor care au nevoie de el. Acum, după ce primul pas important pentru bolnavii de cancer din județul nostru a fost făcut, urmează ca cel târziu în luna noiembrie a acestui an, Compartimentul de Îngrijiri Paliative să fie complet funcțional", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. 


Următoarea etapă după semnarea acestui protocol este cea de a iniția un proiect de hotărâre pentru prima ședință de consiliu județean. Astfel, imobilul va trece în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, care are alocate fondurile necesare deschiderii acestui centru, iar, în caz de nevoie, acestea vor fi suplimentate. De asemenea, Președintele Consiliului Județean Constanța a menționat că își dorește și va face toate demersurile necesare înființării unui spital de pediatrie care să deservească locuitorii județului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9886 secunde