Galerie FOTO. Când va fi gata și cum va arăta noul Delfinariu

10988
2

Articole de la același autor

Turiștii veniți la mare se plâng, de multe ori, că nu au unde să-și petreacă timpul liber, mai ales în zilele ploioase. Cu gândul la aceste probleme, conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a demarat lucrări ample de modernizare și extindere a Delfinariului. Proiectul este realizat cu finanțări de la Uniunea Europeană și de la Consiliul Județean și va îmbunătăți accesul turiștilor și constănțenilor, dublând practic numărul de locuri, și posibilitățile de distracție, dar, mai ales, aducând Delfinariul Constanța în anii 2014 - 2015, după ce, ani la rând, nu s-a investit mai nimic în modernizarea infrastructurii.

Lucrările de reabilitare a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii sunt în grafic și, dacă totul merge conform programului, în aprilie, noul bazin va fi gata în luna aprilie 2015. "Suntem în grafic, se lucrează constant, pentru că vrem să fim gata în aprilie, astfel încât să avem un sezon estival plin. Vom avea un număr dublu de spectatori și intenționăm să aducem și pinguini și foci. Încă nu am stabilit numărul lor. Este în funcție de spațiu, cât vor putea să încapă. Astfel încât, să avem și atracții noi pentru acești spectatori", a de-clarat, pentru "Cuget Liber, direc-torul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bâlbă.

Instalație de climatizare și filtru pentru ultraviolete

Practic, proiectul de aproape 13 milioane de lei, are în vedere extinderea, acoperirea și modernizarea clădirii Delfinariului. Capacitatea acestuia va crește de la 600 de locuri, câte sunt în prezent, la 1.348 de locuri. Bazinul va fi aco-perit cu 1.720 de metri pătrați de panouri tristrat - aluminiu cu poliuretan - având și porțiuni din învelitoare vitrată - pentru a permite o iluminare naturală. Pe o laterală a clădirii va fi instalat un lift hidraulic, pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, noua clădire va beneficia de o instalație de ventilație și climatizare, precum și de o instalație dezumidificatoare de aer. Astfel, apa din bazin se va păstra mai mult timp curată și, pe timpul caniculei, vara, nu va mai suferi din cauza înfloririi algale, iar delfinii vor putea fi ținuți în permanență în noul bazin, fără a mai fi nevoie să fie mutați în sezonul rece, în bazinul interior.

Investiție de aproape 13 milioane de lei

Valoarea proiectului este de 12.926.646 de lei, din care opt milioane reprezintă contribuția proprie a beneficiarului, patru milioane este asistența financiară nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionale, iar restul sumei vine de la bugetul național. 

Comentează știrea

Poetul
6 noiembrie 2014
Gradina zoologica

Ce facem cu hectarele de teren (fostul ITC) ? Am propus cumpararea terenului de catre Primaria Constanta si amenajarea unei gradini zoologice. Doar suntem al doilea oras,ca marime,din Romania. Spatiul pentru Delfinariu sa ramana numai pentru animale acvatice. Ce parere aveti?

Jimmy
6 noiembrie 2014
bani

si eu propun sa se majoreze taxele pe proprietate cu 50% pt ca primaria sa poata cumpara terenuri in vederea transformarii lor in spatii verzi

Răspuns la: Gradina zoologica
Adăugat de : Poetul, 6 noiembrie 2014
Ce facem cu hectarele de teren (fostul ITC) ? Am propus cumpararea terenului de catre Primaria Constanta si amenajarea unei gradini zoologice. Doar...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Delfinariul scade tarifele pentru vizitatori
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Accident rutier în zona Delfinariu
Pagina a fost generata in 1.3225 secunde