Furtuna care a lovit Europa ajunge și în România! Ce spun specialiștii de la meteo

3568
Furtuna care a lovit Europa ajunge și în România! Ce spun specialiștii de la meteo - furtuna-1569919334.jpg

Articole recomandate

O furtună de categoria a 5-a în nordul îndepărtat și estul Oceanului Atlantic nu a fost văzută niciodată până acum, spun specialiștii în domeniu. Uraganul a atins deja Insulele Azore, din vestul Portugaliei, dar și părți de pe continent, din Marea Britanie și Germania.


Uraganul Lorenzo a fost înregistrat în estul Atlanticului cu viteze de peste 250 km/oră, nemaiîntâlnite în această zonă. După insulele Azore, traseul furtunii urmează nord-vestul continentului, iar Marea Britanie, Franța și Germania au început deja să resimtă forța devastatoare. De joi, inclusiv România va resimți efectele, temperatura diurnă urmând să scadă cu mai bine de 15 grade Celsius în mai puțin de 24 de ore. Spre exemplu, în București, vineri, se va înregistra o maximă de 14 grade, după ce joi vom avea parte de o maximă de 31 de grade Celsius.

Deocamdată, în vestul Europei efectele sunt devastatoare. În prognoza emisă marți de serviciul britanic de meteorologie sunt peste 200 de alerte de inundații pe teritoriul Regatului Unit.


Pe de altă parte, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, joi, când rămășițele lui Lorenzo vor ajunge în România, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, și pe spații mici foarte probabil vijelii, în prima parte a intervalului în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte, iar seara și noaptea și în restul teritoriului, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Septembrie 2019
Stire din Social : METEO. Vremea se răcește, revin și ploile
Pagina a fost generata in 0.3235 secunde