Funcționarii publici amenință cu grevă de o zi

137
Funcționarii publici amenință cu grevă de o zi - greva-1467738738.jpg
Peste 30.000 de funcționari publici din întreaga țară au încetat lucrul, ieri dimineață, timp de o oră, în semn de protest pentru salariile mici pe care le au. Greva de o oră a fost organizată de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație, protestând astfel față de politicile salariale inechitabile în ceea ce privește salarizarea și drepturile salariaților din administrația publică din România, în comparație cu cei din administrația centrală. 


"Mulțumim cetățenilor pe care îi deservesc salariații reprezentați de către FNSA, pentru faptul că au înțeles că protestul nu a fost îndreptat împotriva lor. Asigurarea unor drepturi salariale decente pentru salariații din primării și consilii județene contribuie la stoparea exodului profesioniștilor din administrația publică locală, la îmbunătățirea actului administrativ și, implicit, asigurarea unor servicii de calitate către populație", a declarat Bogdan Șchiop, secretar general al FNSA. 


Potrivit acestuia, FNSA a făcut apel către toate organizațiile sindicale din administrația publică locală din România, să se alăture protestului inițiat de către organizație, însă, până în prezent, niciuna nu a răspuns favorabil demersurilor FNSA. 


În cazul în care, după acest protest, revendicările minimale nu vor fi soluționate în mod favorabil, FNSA va organiza, pe 12 iulie, grevă cu întreruperea programului pe durata întregii zile și, începând cu 19 iulie, grevă generală pe termen nelimitat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5634 secunde