Fost premier, vizat pentru înlocuire. Ministerul Economiei solicită imperativ!

265
Fost premier, vizat pentru înlocuire. Ministerul Economiei solicită imperativ! - ddd-1578665461.jpg
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri solicită revocarea fostului premier Sevil Shhaideh din funcția de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, potrivit unui convocator al Adunării Generale a Acționarilor, transmis, vineri, Bursei de Valori București.

"Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în numele statului român, în calitate de acționar care deține un număr de 11.690.694.418 acțiuni, reprezentând 20,6389% din capitalul social al OMV Petrom (...) solicită Directoratului convocarea adunării generale ordinare a acționarilor, pentru dezbaterea și aprobarea următoarelor subiecte: 1. Revocarea doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom", se arată în convocator.

Pe punctul doi al ordinii de zi se află alegerea unui nou membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, fără însă a fi precizat vreun nume. Totodată, acționarii vor stabili și durata mandatului noului membru. Ministerul propune ca aceasta să fie durata rămasă neexecutată din mandatul predecesorului, respectiv 28 aprilie 2021.

Sevil Shhaideh fusese numită membru în Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale companiei, în octombrie 2017, ca urmare a renunțării lui Mihai Busuioc la mandatul în aceste funcții. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,9985%, iar 18,35% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5072 secunde