Flota comercială a României, acum 20 de ani. BNR a lăsat shipping-ul românesc fără valută

344
Flota comercială a României, acum 20 de ani. BNR a lăsat shipping-ul românesc fără valută - flota-1581111978.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu mai bine de 20 de ani, viața pe multe din navele românești era un coșmar pentru echipaje. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva din articolele publicate în ziarul nostru, la acea vreme. 


Regulamen­tul privind efectuarea operațiunilor valutare, adoptat recent de Banca Națională a României, a stârnit numeroase proteste. 


O primă reacție la presiunile clienților o reprezintă recenta hotărâre a consiliului de administrație al BNR de a se renunța la prevederea din regulament privind declararea provenienței și modului de utilizare a valutei de către persoanele fizice, recunoscându-se eroarea comisă.


lată, însă, că și alte prevederi ale respectivului regulament creează nemulțumiri și tensiuni, solicitându-se revizuirea lor. Una dintre reacțiile cele mai puternice o reprezintă cea a companiilor din shipping-ul privat românesc și a Asociației Companiilor Particulare de Navigație "East Maritime" Constanța. Ele au adresat următoarea scrisoare deschisă guvernatorului BNR, Mugur Isărescu: 
"Subsemnatele, companii particulare de navigație din România, ne exprimăm poziția față de noul Regulament valutar astfel: 
1. Obiectul nostru de activitate este transportul maritim internațional de mărfuri, cu navele pe care le operăm; 
2. Ca urmare a acestui obiect de activitate, companiile noastre aduc aport valutar extern în con­turile deschise în băncile românești; 
3. Dum­neavoastră ați afirmat pe postul național TV că persoanele fizice pot deține valuta obținută din activitățile comerciale, dar, în ciuda acestei afirmații, băncile și noul regulament valutar interzic transferul de dividende în valută, pe teritoriul României, către acționarii români. Curios este faptul că acționarii străini pot obține dividende în valută, iar acționarilor români le este interzis acest lucru, chiar în țara lor, în România. 


Având în vedere cele arătate mai sus, considerăm că nu este cinstit să nu avem dreptul și libertatea de a decide singuri asupra rodului muncii noastre, obținut ca urmare a unei munci legale, pentru care plătim taxele și impozitele aferente statului român. Ca atare, vă rugăm să binevoiți a revizui regulamentul valutar și să ne dați posibilitatea de a păstra venitul realizat, fie în valută, fie în lei, la libera noastră decizie, așa cum este normal să fie într-o țară liberă, în care se afirmă că nu se confiscă valuta, cu atât mai mult cu cât acest venit se realizează exclusiv din surse externe și se constituie ca aport valutar. 
De asemenea, menționăm că întâmpinăm greutăți deosebite în a efectua plățile restante către echipajele românești, întrucât și aici intervine același regulament valutar, iar prin contractele de ambarcare pe care le avem, 25% din drepturi se plătesc la terminarea contractului de ambarcare, în scopul de a avea garanția recuperării eventualelor daune de la cei care le-ar putea produce. Sperăm că veți revizui favorabil regulamentul, în sensul celor arătate mai sus". 


Semnează: Asociația "East Maritime" și companiile Cavara, Conav, Duplex Shipping Management, Hinmar, Johnson Junior, N.l. Johnson, Duplex Maritime, Carta Shipping, Euromar Shipping, Pontus Shipping, Taganav, Sammarina, Tanker Ship Management, Eram, IMTTS, Oscar Maritime, Seaplan și Inter Ocean Service. Semnificativ este faptul că aceste companii dețin în exploatare circa 80 la sută din navele aflate în management românesc. 


Din informațiile pe care le avem, rezultă că unele companii românești din alte domenii au început să își deschidă conturi valutare la bănci străine și vor opta pentru mutarea sediului societăților în afara granițelor României, pentru a-și proteja câștigurile în valută. Rezultă că actualul regulament va îndepărta fluxurile valutare de conturile băncilor românești. (21 octombrie 1994) 


Guvernul atacă indemnizațiile navigatorilor 


Cancelaria primului-ministru Nicolae Văcăroiu a transmis spre consultare un proiect de hotărâre "care necesită maximă urgență de elaborare". Acesta stipulează faptul că, pe viitor, personalul care efectuează transporturi internaționale (inclusiv navigatorii) vor primi drepturile în valută sub formă de diurnă. 


Nivelul acesteia este plafonat pentru navigatori la 30% din diurna de străinătate a perso­nalului român care îndeplinește misiuni peste granițele țării. Sumele acordate peste acest plafon vor fi impozitate. 


Concret, indemnizația de străinătate primită de navigatori va fi transformată în diurnă, iar aceasta va fi cu mult sub nivelul sumelor primite în valută, în prezent, la companiile de shipping românești. Astfel, un marinar va primi, pe zi, între 6,60 dolari (pentru Ucraina) și 13,20 (pentru SUA), în vreme ce diurna unui comandant sau șef mecanic va fi între 11 și 19,80 dolari pentru aceleași zone. Practic, în aceste condiții, câștigurile valutare ale navigatorilor sunt amputate cu 60 - 70% comparativ cu sumele primite în prezent. 


Întrunită în reuniune extraordinară, Asociația Armatorilor din România (din care fac parte și companiile de shipping cu capital de stat) a respins acest proiect de H.G., propunând negocierea liberă a indemnizațiilor de străinătate, conform practicilor internaționale, neplafonarea și neimpozitarea lor. (20 noiembrie 1995) 


SLN apără indemnizațiile marinarilor


Sindicatului Liber al Navigatorilor va trimite Ministerului Transporturilor și Guvernului punctul său de vedere referitor la proiectul de H.G. privind drepturile personalului din transporturile internaționale, a declarat secretarul general Aurel Stoica. 
Sindicatul va susține respectarea actualei grile de indemnizații de străinătate, negociate deja cu armatorii de stat, considerând-o un drept necesar și câștigat și un mijloc de protecție a forței de muncă din flota română. 
SLN apreciază grila ca fiind minimală și, în aceste condiții, indemnizația în valută trebuie privită ca deductibilă la calculul impozitului pe profit. (23 noiembrie 1995) 


Pagină realizată de Ion TIȚA-CĂLIN


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde