Flash-mob cu elevi pentru combaterea traficului de persoane

159

Articole de la același autor

r Școlarii din Cumpăna și Corbu vor viziona un film educativ

Elevii Liceul Teoretic "Ovidius", împreună cu voluntari ai Fundației World Vision România vor participa, astăzi, începând cu ora 14,30, la un flash-mob de conștientizare a publicului cu tema "Traficul de persoane există!". Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Agenția Națională de Luptă Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța, în fața magazinului City Park Mall din Constanța.

După derularea flash mob-ului, tinerii vor împărți trecătorilor materiale informative despre modul în care pot combate individual acest flagel, prin vigilența de care cetățenii trebuie să dea dovadă în momentul în care aleg să muncească în străinătate sau în țară fără forme legale, fără a verifica firma și destinația în care vor ajunge, fără a respecta pașii de bază în cazul unor asemenea acțiuni, cât și pentru a informa minorii despre existența traficului de persoane și pentru a-i instrui cum să fie în gardă față de persoanele străine care le vând promisiuni, dar le oferă în schimb un coșmar, o copilărie distrusă.

"Modalitatea cea mai explicită prin care li se poate transmite informația adolescenților și copiilor, în încercarea de a-i pregăti psihic pentru o potențială situație în care pot fi abordați în scopul traficării și instruiți cum să reacționeze și unde să ceară ajutorul, este proiecția de filme, impactul vizual fiind unul foarte puternic. Din acest motiv, Fundația World Vision România, împreuna cu partenerii săi va proiecta astăzi filmul «Nefarious» («Vânzător de suflete»), în comunitățile rurale Cumpăna și Corbu", precizează Isabela Ștefan Iorga, reprezentant World Vision.

La Cumpăna, vizionarea filmului va avea loc la Căminul cultural, începând cu ora 17,30, parteneri la aceasta activitate fiind Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna, Asociația Părinților "Grup Școlar Cumpăna" și Primăria și Consiliul Local Cumpăna.

La Corbu, vizionarea va avea loc la Căminul cultural din comunitate, începând cu ora 14,00, partenerii locali la activitate fiind Asociația de Dezvoltare Comunitară Corbu și Primăria Corbu.

Acțiunile din Constanța, Cumpăna, Corbu și Cobadin au loc în cadrul campaniei dedicate Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane, derulată de Fundația World Vision România, la nivel național, în perioada 14 - 18 octombrie 2013. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3049 secunde