X
X
Mai multe ştiri online:

Firmele din domeniul producerii energiei electrice, la control!

Ştire online publicată Sâmbătă, 17 Decembrie 2016. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au controlat, în ultimele luni, numeroase firme care au ca obiect de muncă producția și distribuția energiei electrice, dar și în unitățile cu locuri de muncă verzi (recuperare-reciclare deșeuri, producere energie electrică din surse regenerabile). 


În urma acestor acțiuni, au fost depistate o serie de deficiențe pentru care s-au aplicat măsuri cu termen de remediere a acestora. Deficiențele descoperite se referă la instruirea deficitară a lucrătorilor desemnați să acorde primul ajutor, în caz de necesitate, apoi, nu au fost identificați și măsurați factorii de risc generați de câmpurile electromagnetice, iar în multe situații, semnalizarea de securitate și sănătate în muncă nu a fost conformă cu prevederile legale.


Obiectivele generale au constat în creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și al lucrătorilor din domeniul producției, transportului și distribuției energiei electrice, în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social și profesional. 


Apoi, a subliniat inspectorul șef al ITM, Eugen Bola, s-a urmărit încurajarea unei abordări participative, prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul producției, transportului și distribuției energiei electrice. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3982 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3485 secunde