Festivalul Vinului Dobrogean "Pontus Euxinus", în septembrie, la Constanța

554
Festivalul Vinului Dobrogean

Articole de la același autor

Dacă ai o podgorie sau doar o vie de care ești pasionat, dacă îți faci singur vinul și anul acesta ți-a ieșit mai bun ca niciodată, ești așteptat la începutul lunii septembrie, în Piața Ovidiu din Constanța, la Festivalul Vinului Dobrogean "Pontus Euxinus". Evenimentul propune patru zile de activități, inclusiv degustări de vinuri din Dobrogea, degustări gastronomice, petreceri tematice, loc de joacă pentru copii și alte surprize.

Festivalul are ca scop promovarea vinului și a cramelor dobrogene, promovarea vinurilor de calitate prin antrenarea jucătorilor autohtoni din industria vinului dobrogean într-o competiție benefică consumatorului, promovarea culturală a vinului, educarea publicului privind caracteristicile și simplitatea vinurilor dobrogene, promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul turismului viticol, promovarea municipiului Constanța ca destinație turistică multiculturală, promovarea utilizării ambalajelor ecologice, a viticulturii organice și a alimentației sănătoase.

Evenimentul se va desfășura între 6 și 9 septembrie. Înscrierea la festival este deschisă oricărei persoane fizice sau juridice viticultor, producător din domeniul vie/vin, prin completarea contractelor de participare și achitarea taxei de participare către organizator. Data limită pentru înscriere este 15 iulie 2018.

Scurtă istorie a vinului din Dobrogea

Vinul are o istorie atât de veche în regiunea în care s-au auzit primele cuvinte românești - Torna, fratre! - încât se confundă cu însăși istoria Dobrogei.

Cronicarii cei vechi, Strabon și Diodor din Sicilia, au clătinat din cap și-au scris că rădăcinile tradiției viței de vie se înfig adânc în timp, până în neștiutele civilizații din care au născut mândrele neamuri ale dacilor și tracilor, iar Homer, în epopeile sale se minunează de obiceiul sciților cei războinici din Scythia Minor de a îndoi vinul cu apă, în această parte a lumii în care este "vița de vie încărcată de struguri, fără a aștepta nicio grijă din partea agricultorului". Astăzi, podgorii și crame conduse de oameni harnici și cu drag de rodul pământului duc mai departe și mai sus, renumele viței de vie și al vinurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0331 secunde