Festivalul „Untold” se apropie de start. În ce condiţii se va intra la concerte

261
Festivalul „Untold” se apropie de start. În ce condiţii se va intra la concerte - untold2019vip1-1630329796.jpg
Fanii „Untold” vor putea intra în acest an în perimetrul festivalului doar cu Certificatul Digital „Eu Covid-19” sau cu testare rapidă antigen. În acest fel, organizatorii îşi păstrează angajamentul de a face un eveniment sigur. Ca urmare, ei trebuie să se prezinte cu actul de identitate şi acest document (Green Pass), care să conţină fie dovada vaccinării împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, se poate intra pe baza rezultatului negativ al unui test RT-PCR, dar care să nu fie mai vechi de 72 de ore.

Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizaţi ai festivalului „Untold” primesc automat după testare brăţara care atestă veridicitatea testului şi rezultatul negativ. Aceştia nu trebuie să mai prezinte certificatul la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic şi buletinul de identitate pe toată durata evenimentului.

Minorii cu vârsta cuprinsă între şapte şi 12 ani trebuie să prezinte, şi ei, rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum şi certificatul de naştere. Cei care au între 12 şi 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi certificatul de naştere.

Participanţii care au între 14 şi 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi cartea de identitate.

Toţi fanii vor fi termoscanaţi la intrarea în festival şi pe toată durata evenimentului trebuie să poarte mască şi să deţină un act de identitate şi Certificatul Digital „Eu Covid-19 sau dovada rezultatului negativ al unui test antigen rapid. Autorităţile şi organizatorii pot oricând, în cele patru zile de festival, să solicite şi să verifice autenticitatea acestor documente.

Participanţii care prezintă documente false, fie că este vorba de adeverinţe false de vaccinare, de trecere prin boală, dovezi care să ateste rezultatul testului sau certificate false, toate acestea constituie fapte de infracţiune. Acestea pot fi pedepsite cu până la trei ani de închisoare, pentru fals şi uz de fals, conform Codului Penal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4903 secunde