Feriți-vă de afecțiunile respiratorii! Mâncați multe legume și fruncte proaspete!

176
Feriți-vă de afecțiunile respiratorii! Mâncați multe legume și fruncte proaspete! - recomandari1-1572298181.jpg

Articole de la același autor

Medicii fac o serie de recomandări, în această perioadă, pentru menținerea stării de sănătate, și mai ales pentru evitarea îmbolnăvirilor prin gripă sau alte infecții respiratorii. În primul rând, ca măsuri generale de prevenție se recomandă asigurarea unei alimentații bogate în legume și fructe proaspete, cu conținut ridicat de vitamina C, dar și o hidratare corectă. 


Pentru a nu cădea victimă afecțiunilor respiratorii, încercați, pe cât posibil să evitați aglomerația și în mod  deosebit, contactul cu persoanele bolnave, precum și menținerea unei igiene corporale riguroase, care includ, neapărat, spălarea frecventă a mâinilor. 
De asemenea, oamenii sunt sfătuiți că aerisească de câteva ori pe zi încăperile în care stau sau a spațiilor de lucru, toate acestea fiind asociate, obligatoriu, cu menținerea unei temperaturi ambientale


optime. Ca măsuri specifice de prevenție, se impune vaccinarea antigripală, serul protejându-ne în fața virusurilor gripale.
În prezent, campania de vaccinare gratuită, împotriva gripei de sezon se desfășoară în toate cabinetele medicilor de familie. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, au prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, dar și copiii. În caz de boală, evitați antibioticele sau autimedicația! Mergeți la medic, în vederea diagnosticării și instituirii tratamentului corect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3106 secunde