Femeile s-ar putea pensiona mai devreme. Cine se încadrează

653
1
Femeile s-ar putea pensiona mai devreme. Cine se încadrează - femeilesarputeapensiona-1445015623.jpg

Articole de la același autor

Femeile s-ar putea pensiona mai devreme, în funcție de câți copii au făcut. Potrivit unui proiect propus de Senat, femeile care au realizat stagiul complet de cotizare și au născut, până în 1990, cel puțin trei copii pe care i-au crescut până la vârsta de zece ani ar putea să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu un an dacă au trei copii sau cu doi ani dacă au peste patru copii.

Proiectul ar putea completa Legea privind sistemul unitar de pensii publice, se referă la femeile care au născut cel puțin trei copii până la 1 ianuarie 1990. Reducerea vârstei de pensionare nu se poate cumula însă cu o alta. O astfel de prevedere a fost introdusă prin ordonanță de urgență în 2001, însă, prin adoptarea Legii nr. 263, în 2010, a fost eliminată, "creându-se astfel o nedreptate și o discriminare", se precizează în expunerea de motive. Practic, "în baza actului normativ mai vechi, femeile care se încadrează în această condiție au beneficiat de prevedere, iar cele care au ieșit sau urmează să iasă la pensie în baza legii din 2010 nu mai beneficiază de această prevedere", se mai spune în expunerea de motive. 

Comentează știrea

Loredana
17 octombrie 2015
Muncă la domiciliu

Ofertă serioasă de lucru la domiciliu! Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Cerințe: -necesar calculator -conexiune internet -răbdare -cunoștințe minime PC -seriozitate -perseverență -atenție la detalii Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail. Veți trece mai întâi prin instruire apoi dacă doriți, o să începeți să lucrați. Important! Lăsați mesaj cu textul " INFO" doar pe e-mail! Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Când doriți mai multe informații, contactați unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de e-mail: [email protected] Oferim și solicităm seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Septembrie 2015
Stire din Economie : Pensia medie lunară a ajuns la 892 lei
Pagina a fost generata in 0.4742 secunde