Farmaciile din reţeaua „Help Net”, autorizate să facă teste gratuit pentru depistarea infecției cu SARS- CoV- 2

Marţi, 20 Iulie 2021, 16:09
2882
Începând de luna aceasta, farmaciile din reţeaua „Help Net” sunt autorizate să organizeze activități de testare pentru depistarea infecției cu SARS- CoV- 2. Ca urmare, persoanele care au suspiciuni sau simptome de Covid, au posibilitatea să își facă testul rapid într-un mod accesibil, sigur și gratuit.

În județul Constanța, pacienții pot beneficia de testare gratuită în patru farmacii, urmând ca serviciul să se extindă pe măsură ce procedurile de autorizare se finalizează. Acestea au sediul pe bulevardul Ferdinand nr. 118, strada Cișmelei nr.16, bulevardul Tomis nr. 314 şi strada Nicolae Iorga nr. 28.

Testarea se face exclusiv cu teste antigen rapide cu tampon nazofaringian, în spații special amenajate în interiorul farmaciei. Prelevarea și manevrarea probelor se va face de personal instruit corespunzător, în condiții de maximă siguranță. De precizat că certificatul de testare este eliberat conform normelor Ministerului Sănătății, pe loc, în format letric, în limbile română și engleză și este valabil 24 de ore de la momentul testării. În plus, certificatele care atestă statusul negativ pot fi prezentate autorităților și pot fi utilizate pentru călătoriile în afara țării.

Pagina a fost generata in 0.2897 secunde