Farmacie lângă farmacie. Cine mai ține cont de lege

274
Farmacie lângă farmacie. Cine mai ține cont de lege - farmacie1-1456162091.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarii susțin o inițiativă prin care Legea Farmaciei să fie modificată în privința înființării farmaciilor comunitare la nivel de sate și comune, după aceleași criterii ca cele de la orașe, adică în funcție de numărul populației.

S-a ajuns la o "discriminare", spun senatorii, pentru că farmaciile de la orașe sunt limitate la număr pe criteriul demografic, iar la țară nu există același criteriu. În orașele reședință de județ, potrivit aceleiași legi, ar trebuie să funcționeze o farmacie la 3.500 de locuitori, iar în celelalte orașe, o farmacie la 4.000 de locuitori.

"Eliminarea criteriului demografic în rural nu a stimulat înființarea de farmacii în localitățile îndepărtate, în schimb a dus la aglomerarea numărului de farmacii în localitățile mai dezvoltate și cu un număr mai mare de locuitori", se argumentează în expunerea de motive a proiectului.

Taxele pentru emiterea autorizației de funcționare sunt următoarele: pentru înființarea de farmacii în mediul urban - 3.000 lei, iar pentru înființarea de farmacii în mediul rural - 150 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.573 secunde