Fără şezlonguri şi beach-baruri pe plajele noi, din Mamaia

7817

Articole de la același autor

Plajele noi din staţiunea Mamaia vor rămâne libere, fără şezlonguri, baldachine, baruri sau terase. Turiştii şi constănţenii vor avea posibilitatea să stea la soare pe nisip, pe prosop sau cearșaf, fără să îşi mai facă griji dacă vor mai prinde un loc. Nemulţumiţi că au rămas cu beach-barurile şi paturile pe latura dinspre promenadă, operatorii de plaje cer însă o excepţie, să fie lăsaţi să îşi extindă activitatea şi pe porţiunile proaspete de nisip.

Lucrările de înnisipare şi mărire a plajelor din nordul staţiunii Mamaia sunt aproape de finalizare. Acestea se vor încheia până la 15 mai, însă noile plaje nu vor fi scoase la licitaţie şi închiriate în această vară, până când nu se vor încheia şi procedurile de recepţie, cadastrare şi intabulare. De asemenea, plajele din apropierea acestora, vor fi predate chiriaşilor pe 1 iulie, după ce compania care a realizat lucrările de stopare a eroziunii costiere va ridica organizarea de şantier.

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral s-a întâlnit, în cursul zilei de miercuri, 7 aprilie, cu reprezentanţii operatorilor de plaje din staţiunea Mamaia, unde s-a realizat reabilitarea malului. Aceştia au fost informaţi asupra faptului că vor lua în primire sectoarele la începutul lunii iulie şi că, între 15 aprilie şi 1 iulie, cât timp nu vor putea exploata zonele închiriate, vor beneficia de reducere a chiriei. „Din păcate, data predării către operatori a plajelor supuse extinderii rămâne 1 iulie pentru acest sezon, în schimb, suprafeţele neafectate de proiectul de lărgire a zonei costiere se vor preda în cursul acestei luni. Pentru ca operatorii să poată să exploateze suprafeţele noi apărute în faţa lor, astfel încât să poată acorda facilităţile aşteptate de turişti, asociaţia Resto va solicita ministerelor de resort acordarea unei excepţii pentru perioada de contract rămasă în derulare. Vrem să putem oferi servicii şi pe aceste plaje”, a declarat, la finalul întâlnirii, Roberto Tortora, vicepreşedintele asociaţiei Resto.

Liber la nisip, în buza mării

Conform procedurilor stabilite prin proiectul de stopare a eroziunii costiere, după ridicarea organizării de şantier, de la 1 iunie, se va trece la recepţia efectivă a lucrării, în prezenţa reprezentanţilor firmei care a efectuat înnisiparea, a firmei care a asigurat dirigenţia de şantier şi a reprezentanţilor ABADL. Ulterior, porţiunile noi de nisip vor fi cadastrate şi intabulate, pentru a intra în proprietatea statului român. Abia după aceste etape, se vor putea demara procedurile de scoatere la licitaţie în vederea închirierii, lucru imposibil de realizat în sezonul estival 2021.

Operatorii economici care au deja contracte de închiriere pe sectoarele rămase pe zone spre promenadă vor trebui să participe la licitaţii dacă doresc să preia şi nisipul din faţa lor, însă nu au întâietate. „Legislaţia nu prevede drepturi de preempţiune, iar aspectele ce ţin de licitaţie şi criterii vor fi stabilite ulterior”, a explicat, pentru „Cuget Liber”, directorul ABADL, Adrian Chera.

Aşadar, vara aceasta, constănţenii şi turiştii vor putea merge la plajă în zonele proaspăt înnisipate, se vor putea aşeza oriunde, însă nu vor avea la dispoziţie nici şezlonguri, baldachine, paturi cu umbrele şi nici mese cu frapiere, şampanii ori coktailuri, chiar în buza mării. „La această dată, se pot amplasa umbrele, şezlonguri şi dotări de plajă doar de către operatorii economici care au contracte de închiriere a suprafeţelor de plajă şi pe amplasamentul contractat”, a precizat, pentru „Cuget Liber”, şeful ABADL. Cu alte cuvinte, şezlongurile şi beach-barurile vor rămâne, deocamdată, pe plajele vechi, în zona dinspre promenadă, iar, la mal, se va putea sta la liber, pe cearşaf.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde