Facilități pentru patronii care angajează absolvenți

424
Facilități pentru patronii care angajează absolvenți - baniabsolventi1-1528987735.jpg

Articole de la același autor

Angajatorii constănțeni care încadrează pe durată nedeterminată absolvenți ai instituțiilor de învățământ în interval de 12 luni de la finalizarea studiilor pot primi de la stat subvenții în valoare de 900 de lei pe lună. Măsura a fost luată de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). În plus, în cazul în care sunt angajați absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, această subvenție se acordă timp de 18 luni.

Absolvenții sunt persoane care au minimum 16 ani și care au obținut o diplomă sau un certificat de studii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Precizăm că de aceste facilități beneficiază angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, tineri care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu. În plus, reamintim faptul că, în cadrul măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă, ANOFM acordă sprijin financiar angajatorilor care derulează programe de ucenicie sau stagiatură.

Ca urmare, angajatorul care încheie un contract de ucenicie cu o persoană din evidențele ANOFM beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 1.125 lei pe lună. În ceea ce privește contractele de stagiatură, angajatorul care încheie astfel de contracte cu persoane din evidențele ANOFM beneficiază, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu (șase luni) de o sumă în cuantum de 1.350 lei pe lună, de persoană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2018
Stire din Social : Noi cursuri de formare pentru șomeri
Pagina a fost generata in 0.4057 secunde