Expoziţie inedită la Casa de Cultură. Noile modele de autobuze ale CT BUS, prezentate constănţenilor

285

Articole de la același autor

Constănţenii care au drum zilele acestea prin zona Casa de Cultură vor avea ocazia să admire noile modele de autobuze ale companiei de transport public, CT Bus. Acestea sunt expuse pe platoul din faţa instituţiei. Conducerea CT BUS doreşte astfel să îşi exprime angajamentul față de cetățeni. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, compania de transport public ține pasul cu ritmul tot mai alert al inovațiilor tehnice și tehnologice.

Începând de luni, CT BUS a expus pe esplanada Casei de Cultură cele patru modele de autobuze din flota care deservește municipiul. Astfel, constănțenii interesați pot veni să vizualizeze, alături de modelele deja cunoscute, noul autobuz de capacitate mică, marca Mercedes, produs în România.



Cele 18 autobuze Mercedes conferă mobilitate flotei CT BUS, deoarece acoperă zonele din oraș cu străzi înguste, imposibil de accesat pentru autobuzele mari.

Autobuzele Mercedes, cu o capacitate de 28 de locuri, din care 10 locuri pe scaun și 18 locuri în picioare, sunt dotate cu acces facil prin sistemul cu podea coborâtă, trei uși de acces (două uși duble și una pentru șofer), rampe de acces și un spațiu destinat unui scaun rulant pentru persoanele cu dizabilități, sisteme de climatizare (sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului). De asemenea, acestea au sistem de supraveghere video cu şapte camere digitale color, de înaltă rezoluție, patru fiind la interior și trei la exterior, sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor, sistem audio-video cu display LCD pentru informarea pasagerilor, cu panouri cu led exterioare față, lateral, spate, panou interior şi un monitor 28.6 inch, sistem wireless destinat încărcării dispozitivelor mobile, dar și sistem USB Charge 5V - 1 A, cu aceeași funcționalitate. În plus, autovehiculele au capabilitate Fleet Management, inclusiv un modul pentru gestiunea traseului, destinației, stațiilor și orarului de circulație, integrat în sistemul AVL existent la CT BUS. Nu lipseşte, bineînţeles, conexiunea wi-fi gratuit pentru călători, dar nici suportul pentru biciclete, pe latura din spate a autobuzului.



„Flota CT BUS, care în urmă cu 4 ani era îmbătrânită și inadecvată, s-a modernizat și înnoit, astfel că, în prezent, constănțenii beneficiază de transport cu autobuze ISUZU de ultimă generație, cu dotări care conferă un plus de confort fiecărei călătorii. Acestea au acces facil prin sistemul cu podea coborâtă, rampe pentru persoanele cu dizabilități, sistem de climatizare și dispersie odorizant, opt camere de luat vederi, din care şase la interior și două la exterior, precum şi celelalte sisteme moderne pentru numărarea pasagerilor, pentru informarea lor, pentru încărcarea telefoanelor, şi capabilitate Fleet Management”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Diana Sobaru.

Sistem modern de taxare

Încă un demers pentru alinierea la standardele europene de transport se referă la sistemul de taxare. Recent, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța, CT BUS a demarat achiziția unui sistem de Ticketing Account Based (ABT), care plasează orașul nostru în topul exclusivist al metropolelor smart, alături de Londra sau Viena. Constanța devine, astfel, primul oraș din România care implementează această tehnologie împreună cu facilitățile plăților cu card bancar în regim de tranzit.



„Un alt proiect la care compania de transport a constănțenilor lucrează împreună cu Primăria Constanța presupune achiziția a 41 de autobuze electrice, pentru a urma trendul ecologist care se impune, cu tot mai multă forță, în întreaga lume. Preocuparea pentru mediu este apanajul unei societăți cu o viziune sănătoasă, durabilă, asumată și responsabilă, așa cum este Constanța”, mai spun cei de la Primăria Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0313 secunde