După aventuri în Sahara

Expediția "Dahla 2012" s-a întors în țară

887
Expediția științifică internațională "Dahla 2012", organizată de Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin "Oceanic Club" și postul TV Da Vinci Learning, în regiunea de vest a Saharei, a revenit la București.

După mai bine de o lună petrecută în diferite habitate situate la limita de interferență dintre două mari regiuni biogeografice, cercetătorii au acumulat numeroase date noi și valoroase privind distribuția unor specii și influența schimbărilor climatice asupra acestora. Datele obținute împreună cu materialul biologic prelevat sunt în curs de analizare în laboratoarele partenerilor acestui program. Expediția "Dahla 2012" a oferit oportunitatea acumulării de noi date despre prezența unor situri arheologice în zona de sud a masivului Jebel Bani.

"Expediția este considerată un mare succes în evoluția progra-mului de cercetare inițiat de «Oceanic Club» și Muzeul «Grigore Antipa», în bazinul mediteranean. La desfășurarea acestei expediții, au contribuit partenerii noștri: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Institutul de Speologie «Emil Racoviță» al Academiei Române, Muzeul Național de Istorie Naturală din Ljubljana (Slovenia) și Institutul de Cercetări Științifice al Universității «Mohamed V Agdal» (Maroc). Printre membrii expediției, s-au numărat dr. Dumitru Murariu - membru corespondent al Academiei Române, dr. Boris Krystufek (unul dintre cei mai reputați specialiști pe plan mondial în domeniul micromamiferele), dr. Imad Cherqaoui (directorul progra-mului «Bird Life» din Maroc), dr. Corneliu Pârvu (expert internațional în domeniul dipterelor) și

dr. Constantin Chera (arheolog)", a declarat Răzvan Popescu Mirceni, biolog și președintele SEOPMM "Oceanic Club". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Decembrie 2011
Stire din Social : Cine ne ucide delfinii
Pagina a fost generata in 0.6298 secunde