Executați silit de SPIT! Constănțenii au "uitat" de impozitele și taxele locale

2841
9
Executați silit de SPIT! Constănțenii  au

Articole de la același autor

De la an la an, din ce în ce mai mulți constănțeni acumulează datorii la bugetul local. Lista persoanelor care au restanțe la taxe și impozite crește văzând cu ochii, semn fie al indiferenței oamenilor, fie al dezgustului despre felul cum le sunt cheltuiți banii.

Situația prezentată de Serviciul Public de Impozite și Taxe este îngrijorătoare. Aproape 55 de mii de contribuabili din municipiu nu și-au plătit taxele și impozitele locale de luni bune și riscă să fie executați silit sau să se trezească cu popriri pe cont.

"Începând de marți, 9 mai, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța expediază somațiile de plată în cuprinsul cărora sunt înscrise debitele neachitate la termenele scadente 30 septembrie 2016 și 31 martie 2017. Numărul total al somațiilor este de 54.975, din care 50.649 pentru persoane fizice, adică 92 la sută din total, și 4.326 pentru persoane juridice", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Numărul datornicilor a crescut semnificativ față de anii anteriori, având în vedere că, la jumătatea lui 2014, în evidențele SPIT figurau peste 20.000 de contribuabili cu diferite sume restante, iar în vara lui 2016 erau în jur de 49.000. Totuși, aproape 60 la sută din locuitori și agenți economici sunt cu plata la zi.

Riscați să vă treziți cu poprire pe salariu

"În cazul neachitării în termen de 15 zile de la comunicarea somației, se vor lua măsurile de executare silită constând în popriri pe sumele disponibile și/sau sechestre asupra bunurilor mobile ori imobile. În cazul în care sumele somate au fost deja achitate, cetățenii sunt rugați să nu ia în considerare somația", completează șeful SPIT.

Încă de la finele anului trecut, SPIT a introdus o procedură de executare mai rapidă și, speră, mai eficientă.

"Pentru debitorii care nu achită sumele datorate și scadente la 20 septembrie 2016, vom recurge la transmiterea de somații cu o singură avizare și vom proceda concomitent la instituirea de sechestre pe bunuri și popriri pe venituri", precizează Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, o mare parte a datoriilor reprezintă amenzi contravenționale. În cazul constănțenilor care au adunat mai multe amenzi contravenționale și care nu dețin bunuri sau venituri urmăribile, se poate obține, printr-o sentință a instanței de judecată, obligarea lor la prestarea de activități în folosul comunității, în contul datoriei respective.

Cum scăpați de datorii

Cea mai comodă și totodată facilă modalitate de a stinge debitele datorate bugetului local este plata online pe platforma E-Tax dezvoltată pe site-ul instituției. De asemenea, constănțenii își pot plăti datoriile la SPIT în trei rate egale. De această facilitate pot beneficia persoanele care dețin carduri Mastercard Forte/Star Forte, Mastercard Forte - Divizia pentru medici, VISA Gold/Star Gold, VISA Gold BT - Rotary, VISA Platinum/Star Platinum, Business Credit Card la Banca Transilvania.

În plus, plata în rate se poate efectua și la toate ghișeele instituției prezentând doar cartea de identitate sau înștiințarea de plată, iar comisionul tranzacției este zero la sută. 

Comentează știrea

mr. Anaconda
10 mai 2017
SPIT

Sunt curios, daca pe tigani ii executa cineva. De cate ori am fost si am platit taxele , nu am vazut picior de tigan. Normal ca NU trebuie sa plateasca taxele, fiindca cei care stau in PALATE nu au voie.

jj
10 mai 2017
jj

Tiganii platesc online. :))))

cupan
10 mai 2017
SA VEZI

CIND O SA FIE IMPOZITUL PE GOSPODARIE

vali
10 mai 2017
impozit banditesc

Platesc impozit dar banii ajung in buzunarele firmelor pusculite de partid. Ce impozit sa platesc cand strada e neasfaltata, nu exista trotuar, nu exista apa curenta, nu exista gaz, nu este canalizare. Fagadau sa vina in cartierul Veteranilor sa se conviga. Ajung la conducere doar mincinosii si apoi vor bani. Ne-am saturat de hoti si mincinosi.

Ca o forma de protest
10 mai 2017
Daca Fagadau inca nu stie,spuneti-i

Eu nu am datorii la SPIT.Sunt cu plata la zi,am bani pentru SPIT,dar.....in semn de protest am hotarat sa nu le dau banii inainte.Pentru ca am posibilitatea sa fac plata electronica imi platesc datoria la SPIT numai in ziua cand expira termenul de plata.Ultimii bani am sa-i platesc pe 31 decembrie la ora 23 ca sa va imprumutati si voi,ca sa platiti si voi dobanzi la banca asa cum platesc si eu,nemernicilor din administratie si politica.Nu o sa vedeti bani de la mine pesedeilor pana in ziua cand o sa ma convingeti ca aveti grija de ei.De acord cu "vali".Ce ati facut cu banii mei ? Nu se vede.

Constantin
10 mai 2017
... haos mizerie si sens giratoriu

La cum arata orasul.... O sa va platesc in ultima zi a anului!!! Sa-ti fie rusine Fagadau!!!

Taranu
10 mai 2017
Ordine comunitara

De ce nu sunt pusi la plata corespunzator cei care au case-vile pe terenul statului, sau imobile fara limita sau etc. bogatasii au ura pe ajutor social !

Sa va fie rusine
10 mai 2017
Taxe ca in ue,salarii ca in congo

De unde sa va dau bani OAMENI FARA CREIER.DE CE AYO REDUS PERIOADA DE ACHITARE A IMPOZITULUI LA 31.07.2017 CAND IM ALTE ZONE ALE TARII ESTE IMIN CONTINUARE PAMA LA 31.06.2017.NU VA GANDITI CAMATARULOR CA DIN SALARUL MINIM PE ECONOMIE NU AVEM DIN CE MANCA SI DIN CE PLATI TAXELE SI IMPOZITELE,SALARII CA IN CONGO SI TAXE CA IN UE DE ACEEA L-ATI IMPUSCAT PE CEAUSESCU SA VA BATETI JOC DE OSMENI ,VOI INTELECTUALII de CARTON CARE DACA TRAIA CEAUSESCU NICI NU VISATI LA POSTURI DE CONDUCERE SI FACULTATI .ATI TRANSFORMAT TARA IN SCLAVI SI HOTI si camatari .SA VA FIE RUSINE

Sa va fie rusine
10 mai 2017
Sava fie rusine

O data ce anul nu s-a incheiat si FACTURA DE PLATA ESTE EMISA ANTICIPAT pe tot anul si nu lunsr,DISTRIBUITA LA INCEPUTUL ANULUI cu o perioada foarte mica pentru a fi achitata ,redusa la 31.03.2017cand in alte zone ale tarii este 31.06.2017 SPITUL NU POATE EXECUTA DECAT DUPA CE A TRECUT PEFIOADA EMISISA PE FACTURA ADICA 31.12 2017 0ra 00 . N-AM SA ACHIT FACTURA PE 31.12.2017 dar o sa o achit cand am bani.Camatarilor credeti ca din salariul minim pe economie numai taxa voadtra este de platit ? FAGADAU CAND ITI MOARE UN PARINTE CE E MAI IMPORTANT SA-TI PLATESC TIE TAXA SAU SA FACEM CELE CUVIINCOASE OMULUI DRAG? Rusine sa va fie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4167 secunde