Examen pentru certificatele de radioamator și de operator radio în serviciul mobil terestru

316
Examen pentru certificatele de radioamator și de operator radio în serviciul mobil terestru - examenradioamatori-1489767340.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) organizează, în perioada 4 aprilie - 31 mai 2017, sesiuni de examinare în vederea obținerii certificatelor de radioamator și certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.


Examenele pentru obținerea certificatelor de radioamator vor avea loc în data de 8 aprilie 2017 la Cluj, 21 aprilie 2017 la Iași, 26 aprilie 2017 la Timișoara și 25-26 aprilie 2017 la București. Mai multe detalii referitoare la examenele organizate în vederea obținerii certificatelor de radioamator, precum și alte informații cu privire la regulament, lista de subiecte, regulamente internaționale, formulare și sancțiuni, sunt de asemenea accesibile aici, pe pagina de Internet a ANCOM.


Radioamatorismul este practicat în principal ca activitate de agrement, dar există și competiții organizate la nivel local și internațional. În plus, radioamatorismul oferă posibilitatea dezvoltării aptitudinilor de utilizare a stațiilor de radiocomunicații, cunoașterii aprofundate a fenomenului de propagare radio în diferite benzi de frecvențe, realizării și testării de aparatură de radiocomunicații. Radioamatorii pot contribui uneori, alături de instituțiile publice de resort, la asigurarea comunicațiilor în situații de urgență.


În România există în prezent 3.649 radioamatori autorizați de către ANCOM.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0814 secunde