ESTE OFICIAL! Apare o nouă taxă din acest an

243
ESTE OFICIAL! Apare o nouă taxă din acest an - ptgwmczoyxnoptkxodjmogu2ngy2zmm1-1520235803.jpg

Articole recomandate

Deținătorii de domenii .ro vor plăti în fiecare an o taxă de 6 euro fără TVA conform unei decizii luate de ICI, gestionarul departamentului RoTLD.


Începând cu data de 1 martie 2018, a intrat în vigoare schimbarea modului de plată a domeniilor .ro, astfel că vei plăti o taxă anuală de mentenanță.

Tariful practicat de registrul de domenii .ro va fi de 6 euro/an, fără TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditați ROTLD). Valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieței europene din domeniu, ajustată la veniturile și la puterea de cumpărare a românilor.

Tariful practicat de către registrarul ICI București (vânzare directă pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 euro/an + TVA. Data de expirare a domeniilor se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim cinci ani de mentenanță (...), se arată în anunțul ICI-București.

Pe de altă parte, instituția precizează faptul că această distribuție a domeniilor mai vechi de 5 ani pe o perioadă de 6 luni a avut în vedere oferirea posibilității ca fiecare deținător de domenii .ro să poată să reînnoiască domeniul în situația în care dorește acest lucru.

Până acum, atunci când îți cumpărai un domeniu .ro, aveai ocazia să îl cumperi "pe viață". Astfel, mulți achiziționau un domeniu doar ca să îl țină blocat și să-l vândă ulterior.

Oficialii ICI notează că valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieței europene din domeniu, ajustată la veniturile și la puterea de cumpărare a românilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.522 secunde