Este nevoie urgentă de donatori de sânge

242
Este nevoie urgentă de donatori de sânge - ddd-1586195712.jpg

Articole de la același autor

Pentru că situația nu o permite, campania "Donează sânge! Fii erou!", organizată de departamentul "Scoph" din cadrul Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța se desfășoară, acum, online. Practic, tinerii vor încerca, până la sfârșitul lunii aprilie, să încurajeze persoanele care pot dona sânge și în acest fel să salveze viața altor semeni. Aceștia au precizat că, înainte de pandemia cauzată de Covid 19, procentajul donatorilor din Constanța era de 2%, dar în aceste zile a scăzut drastic.



Tocmai de aceea, constănțenii sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, care a luat o serie de măsuri suplimentare de prevenție: montarea de dispensere cu dezinfectant, triaj în care medicii iau temperatura donatorului, măști și botoși de unică folosință. Totodată, pentru a evita aglomerația și riscul de contaminare, donatorilor li se recomandă să se programeze prin intermediul aplicației Donorium sau pe site-ul despre.donorium.ro


Cei care se hotărăsc să doneze trebuie să aibă actul de identitate asupra lor, să mănânce dimineață un mic dejun ușor fără grăsimi și mai ales să nu depășească vârsta de 60 de ani. Desigur, nu vor fi primite persoanele care au avut hepatită, TBC sau alte boli infecțioase ori răcite, cu tensiune arterială mare, sau, în cazul femeilor, să nu fie în perioada menstruației. Totodată, potențialii donatori nu trebuie să fi consumat alcool în ultimele 72 de ore.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5779 secunde