Reprezentantul UNICEF în România:

"Este nevoie de mai multe familii care să adopte copii!"

1038
Deși a fost modificată Legea adopției, procedurile sunt în continuare greoaie și de durată. 


Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în țara noastră, este de părere că e nevoie de mai multe familii care să adopte copii în România. Aceasta consideră că părinții trebuie să fie deschiși la minte, deoarece majoritatea copiilor adoptabili au peste șapte ani, iar aproape un sfert din aceștia au o formă de dizabilitate. 


"Contrar celor pe care le auzim uneori, nu există în România o problemă a insuficienței copiilor adoptabili. Problema este că nu avem destule familii care să vrea să adopte. Avem nevoie de mai multe familii care să adopte copii în România, dar avem nevoie de familii deschise la minte. Fiecare familie vrea un copil mic, cu o stare perfectă de sănătate. Majoritatea copiilor adoptabili în România au, de fapt, între 7 și 14 ani. Avem nevoie de familii care să vrea să adopte acești copii mai în vârstă. 700 dintre acești copii au dizabilități", a precizat Sandie Blachet. 


Referitor la modificările recente, aces-tea sunt binevenite, dar insuficiente. Numărul formularelor necesare a fost redus de la 24 la 13 și pentru fiecare pas al procesului de adopție a fost stabilit un termen. Astfel, se estimează că durata acestui proces, care în prezent se ridică la 15 luni, să fie redusă la jumătate. 


"Adopția nu trebuie privită în contextul îndeplinirii de obiective, nici din perspectiva unor indicatori de timp sau cantitativ. Unele țări, care și-au propus astfel de ținte, se confruntă cu provocări serioase, în momentul în care adopțiile eșuează, iar copiii revin în sistemul de protecție a copilului. Spre exemplu, în Marea Britanie, 25 la sută dintre adopțiile de copii cu vârste de șase ani și peste sunt ratate", a mai spus reprezentantul UNICEF. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4722 secunde