ESTE FOCAR DE HEPATITA A! 35 DE COPII BOLNAVI, INTERNAȚI

147
ESTE FOCAR DE HEPATITA A! 35 DE COPII BOLNAVI, INTERNAȚI - copilspital1024x680640x4251-1482049843.jpg

Articole recomandate

35 de copii din localitatea ieșeană Zanea au făcut hepatită A, determinând DSP să declanșeze o anchetă epidemiologică, medicii din Spitalul de Boli Infecțioase cerând ajutorul poliției pentru a fi protejați de familiile violente care vor să își externeze copiii. 


Cei 35 de copii care s-au îmbolnăvit cu hepatita A la copii au vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Minorii provin din localitatea Zanea, comuna Ciurea.


"Sunt aduși la spital în urma unei simptomatologii evidente. Problema este că acești copii sunt însoțiti de foarte mulți aparținători care nu sunt nici pacienți, de multe ori nici persoane cu care să se poată comunica din punct de vedere medical foarte corect, scoțând copiii din spital, readucându-i și practic neputând avea un control real și un control epidemiologic al bolii, pentru că în perioda asta ei pot infecta orice alt copil care nu a făcut boala până acum", a declarat într-o conferință de presă dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Familiile copiilor creează însă probleme personalului medical din Spitalul de Boli Infecțioase care au cerut ajutorul poliției, plângându-se de agresiuni fizice.

"Vrem ca acești copii să se însănătoșească, dar în același timp ne dorim și ca personalul nostru medical și toți cei care lucrăm în acest spital să fim respectați și protejați, astfel încât să nu mai aibă loc incidente de natura a prejudicia inclusiv starea fizică a personalului medical. Nu o dată Am cerut ajutorul poliței și a firmei de pază. Personalul medical de pe secția unde sunt internați acei copii ne-au făcut în scris o solicitare de protecție permanentă în această zonă", a explicat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Situația focarului de hepatită A de la Zanea a ajuns și în atenția prefectului Marian Grigoraș care a anunțat că a discutat și cu directorul DSP Iași și cu primarul comunei Ciurea, scrie realitatea.net



Primăria Ciurea a fost informată despre rezultatele necorespunzătoare la probele de apă, și a recomandat interzicerea folosirii apei din aceste surse în scop potabil și necesitatea susținerii acțiunilor de curățare și dezinfecție a fântanilor, precum și a intensificării activităților din teritoriu pentru asigurarea evacuării deșeurilor menajere în condiții corespunzătoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Care sunt simptomele hepatitei A
Pagina a fost generata in 0.3554 secunde