Elevii Liceului Economic "Virgil Madgearu", în sărbătoare

905

Articole recomandate

Copii minunați, economiști și artiști deopotrivă. Zâmbete, chiuituri, dans, scenete, pantomimă, stand-up comedy, voce, chitară, cor și alte talente s-au manifestat extraordinar pe scena Teatrului Elpis din Constanța, săptămâna trecută. Totul a fost un adevărat spectacol aniversar dedicat împlinirii a 19 ani de la înființarea Liceului Economic "Virgil Madgearu" Constanța.
Pentru ca totul să iasă perfect, elevii liceului au trudit ore în șir la repetiții, sub coordonarea profesorului de limba și literatura română Daniela Ivan, regizorul al spectacolului. Aceasta a avut și sprijinul echipei de proiect, formată din directorul Lidia Martinaș, director adjunct Monica Milea, profesorii de educație fizică și sport Iuliana Tănăsache și Simona Popa, cât și profesorul de informatică Daniela Goiceanu.


Diversitatea numerelor artistice a încântat publicul. Copiii au demonstrat talentul actoricesc, talentele muzicale, vocale, la chitară, iar dansurile populare românești, grecești, macedonești, alături de street-dance, freeStyle și hip-hop au fost la înălțime. Amuzamentul a fost asigurat de numerele de pantomimă muzicală, în care am descoperit comunicarea dincolo de cuvinte, prin gestică și mimică, atât de bine coordonate. Pentru a aduce cât mai aproape de elevi poveștile din literatură, pentru a-i familiariza și a-i conduce dincolo de granițele textelor literare, doamna profesor Ivan a reușit să creeze empatie între public și cultura română, să evidențieze figuri precum Eminescu, Veronica Micle și Caragiale.


Dansul final a fost un moment emoționant ce a arătat coeziunea întregii echipe. Mesajul melodiei ce a încheiat spectacolul a subliniat chiar acest lucru: e o lume mare, suntem și noi o parte frumoasă a ei, iar elevii liceului "Virgil Madgearu" au reușit să se evidențieze și să-și manifeste originalitatea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2612 secunde