Elevii constănțeni discută despre prevenirea criminalității

Miercuri, 10 Octombrie 2018
146
Mâine, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", prima întâlnire din cadrul proiectului cultural de educație juridică "Themis, drumul către umanitate", la care vor participa elevii claselor de actorie ai Colegiului Național de Arte "Regina Maria". Aceasta este susținută cu sprijinul Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", în colaborare cu Tribunalul Constanța și Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Constanța.

"Având ca punct de pornire protocolul semnat în anul 2013 între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Ministerul Educației Naționale pentru promovarea educației juridice în școli, evenimentele organizate în cadrul acestui proiect vor prezenta într-o manieră atractivă noțiuni de educație juridică adaptate la formele de învățământ primar, secundar și liceal, cu adresabilitate directă și către toate celelalte categorii de vârstă", au declarat reprezentanții Centrului "Burada".

La final, invitații vor putea purta o serie de discuții libere și vor putea lua parte la sesiuni de întrebări și răspunsuri din zona prevenirii criminalității.

Președintele Tribunalului Constanța, Teodor Viorel Gheorghe, vicepreședintele Tribunalului Constanța, Cristina Ramona Duță, comisarul șef al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Marius Cristian Oprișan, și Elena Mircea, asistent social, vor comunica direct cu publicul spectator, format din elevi ai liceelor din Constanța.

Discuțiile vor fi precedate de un mic spectacol de teatru interactiv, tema fiind consumul și traficul de droguri în rândul tinerilor. Spectacolul este pus în scenă de către elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" și a fost realizat în regia actorului Dan Cojocaru, cu sprijinul profesorului universitar Dana Trifan Enache. 

Pagina a fost generata in 0.2826 secunde