Elevii cer acces permanent la bazele sportive ale şcolilor

157
Elevii cer acces permanent la bazele sportive ale şcolilor - eleviiceracces-1601923905.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa consideră că măsura luată de agenţii de poliţie în cazul tinerilor care stăteau vineri seara, 2 octombrie, în curtea Şcolii nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa, este una abuzivă, întrucât contravine Statutului Elevilor, care prevede dreptul elevilor de a avea acces gratuit la baza materială a unităţii de învăţământ, inclusiv acces la biblioteci, săli şi spaţii de sport, computere conectate la internet, precum şi la alte resurse necesare realizării activităţilor şi proiectelor şcolare în afara programului şcolar.

Reprezentanţii CJEC solicită autorităţilor locale să asigure spaţii de recreere pentru elevi, inclusiv în-afara programului şcolar, weekenduri şi vacanţe, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să petreacă timpul liber în spaţii care să le pună în pericol siguranţa. „În lipsa unei baze sportive moderne şi performante, elevii, practic, sunt nevoiţi să se întâlnească pe terenurile de sport ale şcolilor, unde riscă să fie amendaţi pentru simplul fapt că se joacă după terminarea cursurilor. Şcoala nu trebuie să reprezinte doar o instituţie în care elevii să petreacă şase ore pe zi în bănci, ci trebuie să constituie un mediu propice dezvoltării lor fizice şi emoţionale. În loc să promovăm un stil de viaţă sănătos, prin măsuri concrete care să le permită tinerilor să socializeze şi să facă mişcare în spaţii sigure, îi amendăm pentru că fac sport în afara programului şcolar. Dacă nu în şcoală se pot juca elevii, atunci unde?”, a precizat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

La rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa solicită noii administraţii locale să ofere elevilor şi studenţilor acces la bazele sportive din curtea unităţilor şcolare în permanenţă, pentru ca aceştia să poată desfăşura activităţi sportive şi de relaxare. „Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii. Terenurile de sport sunt singurele spaţii unde elevii se pot juca în siguranţă. Vrem să promovăm sportul şi o viaţă sănătoasă, dar avem lacătul pus pe curţile şcolilor sau amendăm elevii pentru că se joacă!”, a transmis şi Andreea Sabina Spătariu, preşedintele AEC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4981 secunde