E oficial! Referendumul pentru familie se va desfășura în două zile, 6 și 7 octombrie

281
E oficial! Referendumul pentru familie se va desfășura în două zile, 6 și 7 octombrie - cons1536756985-1537299571.jpg

Articole recomandate

Referendumul pentru redefinirea în Constituție a noțiunii de "familie" - în sensul în care aceasta s-ar forma prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie - se va desfășura pe durata a două zile, a anunțat, marți, prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Referendumul pentru familie, respectiv pentru redefinirea noțiunii de familie în Constituție, va avea loc în datele de 6 și 7 octombrie.

"Referendumul nu este împotriva minorităților sexuale, ci este efectul unui demers cetățenesc", a precizat premierul Viorica Dăncilă, în ședința de Guvern.

Proiectul legislativ își propune revizuirea articolului 48 din Constituție, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum este în prezent.

Luni, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv pentru inițiativa de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Judecătorii au decis cu șapte voturi "pentru" și două "împotrivă" că legea pentru revizuire în sensul definirii familiei. Decizia Curții Constuționale vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că salută decizia Parlamentului de a adopta inițiativa cetățenească.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, referendumul pentru familie va costa aproximativ 163,7 milioane de lei, adică 35,1 milioane de euro.

Sursa: realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.866 secunde