E JALE la Constanța! Tone de alimente confiscate de inspectorii sanitar-veterinari

311
E JALE la Constanța! Tone de alimente confiscate de inspectorii sanitar-veterinari - 413492517091456836529-1489420175.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Constanța au verificat, în ultima săptămână, 103 obiective, printre care un bar, o cantina, 20 de super și hipermarketuri, 11 laboratoare de cofetărie – patisserie, șapte depozite alimentare, 24 magazine alimentare, o unitate de tăiere, trei carmangerii, patru măcelării, o unitate de procesare lapte, două centre de colectare pește, două unități de produse proaspete din pescuit, două brutării, opt unități de comercializare produse congelate, o unitate de fabricare vin și o unitate de fabricare bragă.


În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații neigienice, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.


"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.600 de lei. Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste trei tone de carne și produse din carne, 1.195 kg de produse lactate, 699 kilograme de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 60.701 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a declarat directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.938 secunde