După Eurespal, un alt medicament pentru tuse care se administrează și copiilor este retras de la vânzare

369
După Eurespal, un alt medicament pentru tuse care se administrează și copiilor este retras de la vânzare - farmacieraft-1550234517.jpg

Articole recomandate

După ce medicamentul pentru tuse Eurespal a fost retras de pe piață, un alt medicament cu substanța activă fenspiridă va fi retras de la comercializare. Grupul ungar Gedeon Richter a notificat farmaciile din Romania ca retrage de la comercializare medicamentul Epistat, potrivit 360medical.ro.


Reprezentanții mai multor farmacii au declarat joi, pentru 360medical.ro, că au primit notificări de la grupul ungar privind retragerea de la comercializare a Epistat, care este în prezent blocat în depozite.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anunțat săptămâna trecutp că a avizat inițierea retragerii de pe piață a medicamentelor - Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungită și Eurespal 2 mg/ml sirop.

În România, fenspirida era comercializată cu denumirea comercială Eurespal (Laboratoarele Servier, Franța) și Epistat (Gedeon Richter, Ungaria), fiind indicată pentru "tratamentul tusei și expectorației apărute în cursul afecțiunilor bronhopulmonare la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 2 ani", arată prospectul medicamentului publicat de ANMDM.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Februarie 2019
Stire din Social : BUGETUL PE 2019 A FOST ADOPTAT
Pagina a fost generata in 0.8782 secunde