Dr. Beatrice Mahler: "Putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri COVID"

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
434
Scăderea cazurilor de COVID a dus la relaxarea restricţiilor din Capitală, însă ele cifre în scădere nu sut relevante, spun medicii din prima linie. În plus, acum ne putem aştepta la o explozie de cazuri, atenţionează doctorii.


Medicii explică faptul că, în ultima perioadă, oamenii nu prea mai vin să se testeze, de teama de a nu fi stigmatizaţi. 


Astfel, ei pot transmite virusul mai departe, ancheta epidemiologică nu este posibilă în aceste cazuri şi, prin urmare, o creştere alarmantă a cazurilor grave nu este exclusă.


"Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă și vin când manifestă simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea. 


Există riscul că nefiind declanșată anchetă și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin", a spus dr. Beatrice Mahler, potrivit digi24.ro.


În plus, dr. Mahler atrage atenţia că noua tulpină de coronavirus trebuie să determine o mai mare grijă și atenție, pentru faptul că este mult mai contagioasă și are o rată de mortalitate mai ridicată. 


"La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare. 


Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat", a subliniat Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta din Capitală. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3621 secunde