X
X
Mai multe ştiri online:

Două aeronave F-16 Fighting Falcon din cinsi, au sosit în România

Ştire online publicată Vineri, 14 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române au sosit, vineri, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană ''Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță'' de la Borcea, informează Agerpres.


Următoarele două aeronave vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, iar ultima în primul trimestru al anului 2021, a anunțat MApN, printr-un comunicat de presă.


Cele cinci aeronave sunt în configurație M5.2, ca și celelalte 12 care se află deja în dotarea Armatei României, a precizat MApN.


Ulterior sosirii în țară a lotului de cinci aeronave, toate cele 17 aparate de zbor F-16 Fighting Falcon vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6.5R.


Potrivit MApN, achiziția a încă cinci aeronave F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea permanentă a apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent - Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.0618 secunde