Dosare penale pentru patronii prinși cu muncitori la negru

130
Dosare penale pentru patronii prinși cu muncitori la negru - judecatorinstanta-1433425817.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 - 31 mai, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.


Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea si sănătatea în munca a salariaților, condițiile de muncă precum și verificarea masurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare . Corpul de control Relații de Munca din cadrul I.T.M. Constanța a verificat un număr de 366 agenți economici din care 60 au fost sancționați. Au fost aplicate 49 de amenzi contravenționale în valoare de 461.300 lei și 11 avertismente. Pentru neconformitățile constatate s-au dispus un număr de 518 măsuri cu termen scadent de remediere. 


Au fost depistați 16 angajatori care practicau munca nedeclarată, cu un număr de 40 de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă. Pentru un angajator la care au fost depistate șapte persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța pentru a stabili dacă acesta se face vinovat de încălcarea legii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6258 secunde