Dorințe din turism! Bani pentru promovare și vouchere de vacanță pentru bugetari

282
1
Dorințe din turism! Bani pentru promovare și vouchere de vacanță pentru bugetari - operatoriidinturism-1483639171.jpg

Articole de la același autor

De ani de zile, operatorii din turism se plâng că nu au și ei un minister al lor, care le să cunoască problemele și care să îi susțină. Iată că anul 2017 le-a adus, în sfârșit, ministerul dorit și speră ca noul ministru, constănțeanul Mircea Dobre, să le fie alături și să ajute astfel la dezvoltarea turismului. 


"Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută inițiativa înființării Ministerului Turismului în noul Guvern, după ce ani de zile domeniul a fost plimbat de la un minister la altul, fără să i se dea importanța cuvenită în economia națională", spun reprezentanții ANAT. 


Se pare însă că noul ministru va avea mult de lucru și operatorii din turism doresc chiar o întrevedere cât mai curând. 
"Așteptările patronatului de la noul minister sunt mari, pe măsura nevoii existenței sale: ne dorim un buget multianual consistent pentru promovarea destinației România în străinătate, printr-o politică de promovare coerentă. Solicităm implicarea statului pentru creșterea activității de incoming prin diverse măsuri de stimulare pentru agențiile care aduc turiști străini în țară, cu efecte directe asupra economiei naționale. Așteptăm aplicarea Legii voucherelor de vacanță și în sectorul public, măsură menită să ducă la creșterea turismului intern. Ne dorim, de asemenea, reducerea TVA la 9 la sută și pentru agențiile de turism, pentru a elimina discriminarea creată prin diminuarea cotei în cazul industriilor conexe, hoteluri și restaurante, dar și programe de dezvoltare în zonele montane și extinderea sezonului pe litoral", declară dr. Alin Burcea, președintele ANAT. 


Potrivit acestuia, ANAT va milita în continuare pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la creșterea turismului la nivelul estimat de Organizația Mondială a Turismului, în cazul României de 6 la sută din PIB. 


Comentează știrea

constantean
6 ianuarie 2017
Aiurea!

Dobre, absolvent de Spiru Haret, transpira si cand se concentreaza sa-si scrie numele ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4412 secunde