Donații de aproape 30.000 de lei pentru cantina din Cobadin

703
Cantina socială din comuna constănțeană Cobadin a primit, săptămâna trecută, chiar înainte de sărbătoarea Crăciunului, donații în valoare de aproape 30 de mii de lei. Cu banii obținuți din împărțirea biscuiților "Charite", peste 70 de elevi vor avea parte în continuare de o masă caldă pe zi la cantina din localitate.

Banii au fost strânși de voluntarii Biroului zonal Constanța al Fundației World Vision România în cadrul campaniei de strângere de fonduri "O masă dintr-un biscuit", lansată în luna noiembrie a acestui an.

Proiectul a fost organizat pentru a colecta bani în sprijinul cantinei sociale din Cobadin, unde peste 70 de elevi de clasele I - VIII, aflați în risc de abandon școlar, mănâncă o masă caldă în fiecare zi.

Voluntarii au colectat bani din școli și mall-uri

Coordonatorul campaniei, Isabela Ștefan Iorga, spune că proiectul a fost lansat pe 11 noiembrie și, timp de 40 de zile, voluntarii World Vision au strâns donații în 18 școli din județ și în două centre comerciale din Constanța.

"În urma donațiilor, cantina socială din Cobadin va primi din partea organi-zației World Vision, 26.185 de lei și produse alimentare în valoare de 3.815 lei, dintre care o parte s-au dus deja luna aceasta la cantină", a menționat Isabela Iorga.

Echipe de câte 3 - 6 voluntari, echipați cu veste alb-portocalii, s-au aflat, timp de două luni, în fiecare week-end, în incinta centrelor comerciale, unde au solicitat contribuții în valoare de 5 lei de la constănțeni.

"Cei 35 de voluntari, elevi de liceu sau studenți, au discutat cu mii de persoane, cărora le-au explicat cât de important este să doneze orice sumă pentru cantina socială. Au reușit să adune jumătate din suma de bani strânsă în campanie", a mai spus reprezentantul World Vision.

Restul banilor au fost strânși din donațiile mai multor societăți comer-ciale și instituții din Constanța care au decis să sponsorizeze cantina socială, fie cu bani, fie cu produse alimentare.

Copiii din Cobadin vor avea o masă asigurată pe zi

Banii strânși în urma campaniei "O masă dintr-un biscuit" vor fi folosiți pen-tru a le oferi zilnic elevilor din comuna Cobadin, câte un prânz consistent.

"Mulțumim tuturor persoanelor din Constanța pentru donațiile oferite și le asigurăm că banii lor vor ajunge în far-furia copiilor, sub forma prânzului pe care cei 70 de elevi îl servesc zilnic, înainte de a intra la ore", a precizat Isabela Iorga, coordonatorul campaniei. "Sperăm ca și dulcea noastră mulțumire pentru ges-tul de omenie făcut - biscuitul Charite - a fost apreciat și degustat de către donatori".

Cu toate că proiectul "O masă dintr-un biscuit" a ajuns la final, "biscuiții cu suflet bun" vor putea fi în continuare cumpărați din magazinele de profil, pentru a sprijini cantina socială din Cobadin și în viitor, a adăugat Isabela Iorga. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.871 secunde