Doi copii au nevoie de ajutorul nostru. Haideți să-i ajutăm!

329
Doi copii au nevoie de ajutorul nostru. Haideți să-i ajutăm! - concertcaritabil1-1512751671.jpg

Articole recomandate

Cea de-a treia ediție a "Concertului caritabil de Crăciun" va avea loc, duminică, 10 decembrie, ora 18.00, la parohia "Sfântul Vasile cel Mare" din Constanța (cartier Inel II, str. Ion Neculce, nr. 2 A), în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Concertul va fi susținut de către Grupul bizantin "Sf. Vasile cel Mare" (dirijor: protopsalt prof. drd. Marian Bostan), care are ca invitați Corala "Teodoxa" a Arhiepiscopiei Tomisului (dirijor Valeriu Croitoru), Corul "Nihil Sine Deo" al parohiei "Sf. Cuvioasa Parascheva" - Dăeni, județul Tulcea (dirijor pr. Alexandru-Octavian Balaban), Corul "Sf. Dionisie Exiguul" al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța (dirijor arhid. prof. Ioan Adrian Clinciu) și Corul "Belcanto" al Școlii gimnaziale, nr. 39, "Nicolae Tonitza" din Constanța (dirijor arhid. prof. drd. Calinic Savin).

Cu această ocazie, colindătorii și toți copiii prezenți la concert vor primi o mulțime de cadouri de Crăciun. Precizăm că acest proiect este coordonat de către pr. Jean Ion și are scopul de a ajuta doi copii cu probleme medicale, Denis Marian Țipu (4,6 ani) și Eduard Andrei Spoială (2, 6 ani).

Denis Marian Țipu a avut la naștere mai puțin de două kilograme, iar la scurt timp după aceea, el suferit un hematom pe creier. Apoi, la șase luni, băiețelul a făcut și strabism convergent, iar la vârsta de nouă luni, a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică. De la zece luni, micuțul Denis umblă prin spitale de recuperări, făcând tratament și terapii costisitoare. Cu toate acestea, el este un copil foarte ambițios, puternic și se vede cât de mult își dorește să poată merge, să poată vorbi, să devină cât mai independent. Problema este că va reuși acest lucru numai dacă orele de kinetoterapie, fizioterapie, logopedie, hidro-kinetoterapie și alte terapii vor continua, doar că posibilitățile financiare ale familiei sunt depășite.

La rândul său, Eduard Andrei Spoială suferă de autism și crește într-o familie monoparentală, împreună cu bunica și mătușa.

Până la vârsta de doi ani, el s-a dezvoltat normal, apoi a început să nu mai folosească cuvinte, să nu mai răspundă la nume, să nu se mai joace adecvat cu jucăriile și cu alți copii, pe care nu îi mai privea în ochi. Mai târziu, au început terapiile de recuperare, câte trei ședințe pe săptămână, planul de recuperare recomandat fiind de două ședințe/zi, pe care mama nu îl poate susține financiar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5442 secunde